A plasztikafüggő valóságshow-szereplő nagy árat fizetett az egynapos műtétmaratonért: nem csak futni és másokat megölelni nem tud, de rendesen rágni sem. Ráadásul saját családja is kiosztja a valóságshow-ja évadnyitó részében, bár abból csak az derül ki, volt kitől örökölnie a bölcsességet. Montag továbbra is köti az ebet a karóhoz, és állítja azért plasztikázott, hogy boldog legyen.

A 23 éves Heidi Montag a The Hills című valóságshow-jával nem tudott nemzetközi celebbé emelkedni, teljes plasztikai átalakításának köszönhetően azonban megugrotta ezt a szintet is. Ezek után nem meglepő, hogy a sorozat hatodik évada is az egynapos műtétmaratonnal nyit.

A szőke barbivá operált főhősnő családi körben ül le ebédelni, és mint az epizód előzeteséből hamar kiderül, saját hozzátartozóit is sokkolja a  látványa. Montag húga, Holly nyit azzal, mennyire megdöbbent, amikor nővére megcsináltatott magán mindent, hiszen neki mindig is volt önbizalma, így végképp nem érti, miért volt erre a felhajtásra szükség.

Bár főszereplőnk erre azt állítja, csak boldog akart lenni, anyja nem hagyja, hogy lánya ennyivel megússza a beszélgetést: az önsegítő könyvek stílusában mutat rá, szerinte lánya „bizonytalanságát pszichológiai szintén kéne megoldani”. Montag azonban nagyon megértően reagál, meg is mondja nekik, csak arról van szó, hogy ők nem érthetik az ő helyzetét, hiszen ők nem a hírességek közt élnek.

A beszélgetés csúcspontja azonban mindenképpen az, amikor a hősnő megpróbálja megenni a hamburgerét. „Milyen a burger?” - próbált udvariasan társalogni a testvére, Holly Montag, mire nővére - szigorúan minimális arcizom-mozgatással - be kell vallja. „Nem igazán tudom megrágni”.

Montag egyébként nem most teszi magát először nevetségessé műtétei kapcsán. Miután 1 nap alatt 10 beavatkozást hajtottak végre rajta, hosszasan áradozott új jelentést kapott mellméretéről, és azzal indokolta, miért szeretett volna F-es kosár helyett H méretűt, mert az passzolt volna a neve kezdőbetűjéhez.

Nem biztos, hogy öniróniából, de a Funnie or Die készítői kedvéért egy ál-fogyasztóvédelmi kampányt is készített a szegény hitelkártya-tulajdonosokat sanyargató a gonosz bankok ellen, ahol bepillantást engedett a valóságshow-hősök nehéz életébe, és megosztotta, amikor belegondol abba, hogy vannak, akik hitelkártyával fizetnek az ételért, sírni tudna - persze csak az arca megmozdítása nélkül. A szőke jelenség később külön nyilatkozatban vallotta be, bár természetesen nagyon boldog a műtétsorozat eredményeiként elért plasztikkülsejével, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hatalmasra felfújt dudák miatt azóta nem futhat, és már megölelni se nagyon tudja szeretteit.