Néhány eltérő mozzanat van az új klipjében, de Christina Aguilera külseje könnyen megtévesztheti a figyelmetlen rajongókat. Az énekesnő, köszönhetően hajszínének és extrém ruházatának, könnyedén összetéveszthető Lady Gagával, bár valószínűleg Aguilera nem ilyen végeredményt akart, és ezért próbált elindulni a szado-mazo irányába.

Christina Aguilera hosszú kihagyás után ismét visszatért a zeneiparba, és hogy biztos magára hívja a figyelmet, egy szado-mazo hatású klipet készített a Not Myself Tonight című dalához, írja a Daily Mail. Az énekesnő, köszönhetően hajszínének és extrém ruházatának, könnyedén összetéveszthető Lady Gagával, bár valószínűleg Aguilera nem ilyen végeredményt akart.

A Not Myself Tonight című számban felvonultatott számos s/m kelléket, a klipben van szájpecek, nyakörv, bőrpálca, cicatányér, csukló- és bokakötöző, fejmaszk, és természetesen az elengedhetetlen latex cuccok. Bár a latexet már számtalanszor láthattuk Lady Gagán, a szado-mazo eddig kimaradt klipjeiből.

Azonban hasonlóság ennek ellenére bőven akad. Elég csupán Aguilera jelenlegi külsejét, és Lady Gagát egymás mellé állítani, de mindketten szívesen reklámoznak termékeket klipjeikben – és ebben Lady Gaga nagymester –, Aguilera rátett egy lapáttal, és saját parfümjeit is bevette a videóba, minden előzmény nélkül.

Persze az énekesnő egyértelműen nem Lady Gaga-ihletésűnek tartja új videóját. „A legutolsó albumom óta feleség és anya lettem, rengeteget változtam” – nyilatkozta Aguilera, aki új filmjének promóját is bevonta az interjúba.

„Tulajdonképpen rengeteget fejlődtem az új filmem, a Burlesque forgatása alatt. Befejeztem az albumomat, félretettem, és forgathattam az új filmet, és amikor végeztem a filmmel, több mondanivalóm és írnivalóm lett, és így született az első kislemez, a Not Myself Tonight” – mesélt élményeiről. „Ez pont az volt, amit éppen éreztem. Annyira sokat fejlődtem és változtam, olyan sokat tanultam magamról, a szakmámról, és a színészszakmáról a film alatt, hogy ez teljessé tett.”

Christina Aguilerának ez a negyedik angol nyelvű stúdióalbuma, az első 1999-ben jelent meg, és akkoriban még az volt a cél, hogy valahogy felülkerekedjen Britney Spears sikerein. Második lemeze Stripped címmel jelent meg, aminek az emlékezetes és egyben botrányos Dirrty című dalát köszönhetjük. 2006-ban pedig Back to Basics címmel adott ki albumot, mely soul-, jazz- és blues elemeket tartalmazott.