Az előválogatásokon az egyik versenyző nyílt színen szórt átkot a Mega-zsűrire, mert sem ő, sem az édesanyja nem jutott tovább a legjobb 200 közé. Ám az ítészeket sem kellett félteni: egy nőt perceken keresztül produkáltattak a színpadon annak ellenére, hogy az láthatóan tudatmódosult állapotban volt. A nyilvános alázásnak végül Eszenyi Enikő vetett véget, amikor a versenyző már a színpadon vonaglott.

Cirka 12 ezren jelentkeztek a Megasztár 5. szériájába, hogy megszerezzék az Év Hangja 2010 címet. A válogatáson a munkanélkülitől az egyetemistákig mindenkinek egy dolgot kellett csak bizonyítani pár perc leforgása alatt: a tehetségét. A zsűri nem titkolta a véleményét a színpadra került produkciókról, Friderikusz Sándor ezzel kapcsolatban így fogalmazott: “Van annak értelme, hogy szépelegjek, ne mondjam meg azt, amit gondolok?(…) Ez a pillanatnak is a művészete, itt és most kell megmutatni. Ha nem, akkor nem!”

Átkot szórt a zsűrire

Így történt ez az 51 éves takarítónő esetében, akinek előadását kevésnek ítélték meg a művészek ahhoz, hogy az asszony bejusson a legjobb 200 közé. Nagy Zsuzsa távozása után a fia produkciója következett, aki elképedve vette tudomásul, hogy az anyja nem jutott tovább. A 23 éves Salamon Attila ezt a dolgot még csak-csak feldolgozta, ám amikor a zsűri tőle is búcsút vett volna, feldúltan fordult vissza. „Ezt nem tartom igazságosnak. Itt még nem jut tovább senki, csak 200 közé bekerülnék és még onnan is van egy rosta. Hogy önök egyáltalán nem ismerik el a hangomat, az eléggé durva” – mondta, majd rövid szócsata után konkrétan megátkozta a zsűrit: „Azt mondom, hogy mindenki azt fogja kapni, amit megérdemel. Az átok lesújt magukra!” A zsűri döbbenten hallgatta a magából kikelt versenyzőt, aki annak ellenére, hogy ismét elköszöntek tőle, folytatta: „A közönség engem elismer. Nem ez a közönség” – utalt a jelenlévő nézőkre, akik már kifütyüléssel jelezték nemtetszésüket. „Akkor legközelebb hozz magaddal közönséget” – reflektált Mester Tamás.

Drog hatása alatt fetrengett a színpadon

A botrány ezzel nem ért véget, csak a főszereplő cserélődött, Salamon leépítése után Telek Nikolett verte ki a biztosítékot széles körben. A 30 éves anya, rocker és egyben boszorkány láthatóan drog hatása alatt lépett fel a színpadra, ahonnan másodperceken belül majdnem le is esett. Az ingyen cirkusz viszont szükséges, így ahelyett, hogy egyből kivezették volna a versenyzőt, a zsűri egy Whitney Houston számot kért tőle. Eszenyi Enikő egyébként már ennél a pontnál elvesztette a fonalat – vélhetően ő sem értette, miért kell produkáltatni a szerencsétlent, a refrén után meg is köszönte az önjelölt boszorkány jelenlétét, ám a többieknek ez nem volt elég. Mester Tamás Marilyn Manson számot követelt, a nő persze „simán” elénekelt egy részletet, miközben szabályszerűen fetrengett a színpadon, totális belátást nyújtva (a vele szemben ülőknek) a szoknyája alá. A zsűri egyetlen női tagjának ez már sok volt, és annak ellenére, hogy munkatársai hallhatóan jól szórakoztak az általuk leégetett asszonyon, a színésznő lefújta az előadást és kitessékelte a versenyzőt.