horoszkóp

Tüntetést szervez a Megasztár ellen az átokszóró versenyző

2010.05.08. 12:49
Látomása volt, ennek hatására pedig több ezer embert akar toborozni maga mögé Salamon Attila, hogy közös erővel lépjenek fel a TV2 tehetségkutató műsora ellen. A degradált versenyző azóta sem bánta meg, hogy átkot szórt a zsűrire, ennek ellenére nem tartja magát gonosznak. Mint mondta, csak annyit szeretne, ha a döntőbizottság férfi tagjai nyomorban élnének tovább. Salamon azért jelentkezett a műsorba, hogy anyjának legyen egy mosógépe, és végre az apját is el tudja temetni.

Több ezer embert szeretne maga mögé gyűjteni, és tüntetni akar a Megasztár ellen az a 23 éves versenyző, aki múlt szombaton átkot szórt a zsűrire. „Azt mondom, hogy mindenki azt fogja kapni, amit megérdemel. Az átok lesújt magukra!” – mondta akkor a csalódottságtól dühösen az ítészeknek, s bár azóta egyik nyilatkozatában azt fejtegette, hogy nem gondolta komolyan az átkot, most úgy tűnik, mégsem tudta feldolgozni, hogy nem jutott tovább

Nem tartja magát gonosznak

„Nem bántam meg, hogy átkot szórtam a zsűrire, mert eléggé gonoszak voltak” – mesélte a Velvetnek Salamon Attila. Több száz ártatlan embert megaláztak, és tönkretették a lelkivilágukat. Hogy néz már ez ki? Akkor ne hívják vissza azokat, akiket tehetségtelennek vélnek! Hívják vissza azokat, akik tudnak énekelni!” Szó szót követett, és a témától függetlenül visszamentünk az 1700-as évekbe, amikor is Mária Terézia nemesi címmel illette meg a Salamon családot, végül az ükapákon keresztül a dédapákon át kilyukadtunk Salamon Attila apjához, akit állítólag Balázs Fecó és Frenreisz Károly is elismert zenészként tartott számon. A versenyző szeretett volna az ő nyomdokaiba lépni, és minden álma az volt, hogy Presszer Gábor felkarolja őket az édesanyjával együtt, ám ez nem így történt.

Mint mondta, az átok csak akkor teljesedik be, ha igazságtalanul bánnak a másikkal. „A Megasztár zsűrijét nem lehet beperelni sem” - panaszolta. „Akkor legalább féljenek valamitől, valami felsőbb hatalomtól, ha nem lehet őket másképp megbüntetni, hogy emberekkel így bántak. Az alkotmányos emberi jogaimról nem mondok le: a véleménynyilvánítás szabad” – hangoztatta, és hozzátette, véleménye szerint nagyon is disztingvált volt, mert nem használt csúnya kifejezéseket.

„Eszenyi Enikőt például nem is bántottam, őt tisztelem. Láttam, hogy odament emberekhez és átölelte. De Mester Tamásnak, Presser Gábornak és Friderikusz Sándornak igenis van félnivalójuk. Ráadásul hárman vannak, a hármas szám bűvös szám, ez is rátesz egy lapáttal.” Salamon egyébként nem tartja magát gonosz gyereknek, ő csak azt szeretné elérni, hogy a zsűri férfi tagjai éljenek a jövőben havi ötvenezer forintból, hordják ételhordóval a kaját, és ne legyen semmi barátjuk, barátnőjük. „Ugyanazt az életet szánom nekik, amilyen az enyém” – magyarázta.

Víziót látott

Véleménye szerint a Megasztár egyeduralmat akar. Vagyis, hogy csak azok zenéljenek, akik onnan kikerülnek. „Régebben több ezer előadóművész zenélhetett mindenfelé, és tartotta el a családját ebből. Ehhez képest most egy csomó zenész állástalan, más fizikai munkát kell végeznie, például takarítania, mint édesanyámnak. Már a Balatonhoz is a megasztárosokat hívják, emiatt a szakma teljesen porig van alázva.”

A kiesett versenyző elmondta, hogy a napokban egy víziót látott, ennek hatására pedig rájött, további lépéseket kell tennie Megasztár-ügyben. „Az embereket össze fogom toborozni mindenhonnan az egész világból, és fölemelem a szavamat a műsor ellen. Nem egyedül leszek, több ezren leszünk, ha kell, tízezer embert összeszedek a Megasztár ellen. Gyerekeket, felnőtteket, öregeket. Mindenkit. Hogy megmondják, hogy bántották őket. Ha ezek után meg mernek fenyegetni, ha kijönnek ide hozzám erőszakoskodni, tudja meg mindenki, hogy egy olyan fiút bántottak, akinek nem volt senkije csak az apja, aki már meghalt.”

salamon attila 02

Salamon mindezek után összefoglalta, miért is akart annyira bekerülni a legjobbak közé: „Nyolc négyzetméteren lakunk, de ezt sem tudjuk fizetni. Több százezer forint adósságunk van, anyukámnak nincs mosógépe, emiatt is akartam valamit tenni a Megasztárban, hogy legyen neki mosógépe. Apukámat még mindig nem tudtam eltemettetni, mert 300 ezer forint lenne. Nem tudom, mi lesz. Vagy el kell hagynom az országot és menekülnöm kell, mint egy mérgezett egér, vagy halál vár rám."