A Dunakeszi Rendőrkapitányságon meghallgatták a színészt, mint a baleset résztvevőjét, majd hazaengedték. A hajnalban történt hármas karambolban egy könnyebb, és egy súlyos sérült volt, az első információk szerint Stohl András gépkocsija ismeretlen okokból áttért a szemközti sávba, amikor Budapestről Fót irányába tartott, és nekiütközött két gépjárműnek. A rendőrség közlése szerint Stohl a baleset után eltávozott a helyszínről, de azt még nem tudni, fennáll-e a segítségnyújtás elmulasztása.

Közúti baleset miatt állították elő Stohl Andrást, a Dunakeszi Rendőrkapitányságon. A baleset kapcsán meghallgatták a színészt, mint a baleset résztvevőjét, majd ezután elengedték, tudta meg a Velvet.

„Ismeretlen tettes ellen indult eljárás közúti baleset gondatlan okozása miatt a Dunakeszi Rendőrkapitányságon, az ügyet szakértők bevonásával vizsgálják” - nyilatkozta Kovács Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A baleset május 8-án hajnali 4 óra körül történt. A Budapest felől Fót irányába tartó autó a 2102. számú út M0 autópálya és Fót közötti szakaszán – egyelőre ismeretlen okból - áttért a szemközti sávba, és nekiütközött két szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A baleset következtében egy ember súlyos, egy könnyű sérüléseket szenvedett.

A Bors értesülései szerint a hármas karambolban két autó sérült meg az egyikben egy lány és édesapja utazott, a férfit combnyaktöréssel szállították kórházba. A másikban négy fiatal ült. A lap szerint ugyan Stohl András valóban elhagyta a helyszínt – ahogy az a PMRFK közleményében is áll -, felesége ment érte, de a helyszínen hagyta papírjait. Az ügy kapcsán a Velvet megkereste a színészt, azonban Stohl András nem kívánt nyilatkozni.

A rendőrök az eset után előállították Stohlt a fóti házából, majd vérvételre vitték. A Dunakeszi Rendőrkapitányságon a színészt meghallgatták, mint a baleset egyik résztvevőjét, majd ezután hazaengedték. Az ügyben ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást gondatlan közúti baleset okozása miatt. A részletek tisztázása jelenleg is folyik, így azt még a nyomozók nem tudták megállapítani, fennáll-e a segítségnyújtás elmulasztása.

Stohl Andrásnak nem ez az első autóbalesete. 2002-ben ittas vezetés miatt indítottak ellene eljárást, miután autójával lesodródott az országútról, felborult és többször megpördült. Akkor súlyos mellkasi és fejsérüléseket szenvedett. A Dunakeszi Városi Bíróság később Stohl Andrást 112 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 1 év 9 hónapra bevonta a jogosítványát.