A már gyereksztárként is ismert és népszerű énekes 14 éves a Dating Game felvételén, ahol három jelentkező verseng a kegyeiért. A nyertes évtizedekkel később elárulta: talán négyszer vagy ötször találkoztak a show után, nem volt semmi komoly, de szerinte tényleg ő volt Jacko első randipartnere.

Az USA népszerű tévéshowja volt több mint húsz éven át a Dating Game (mondjuk Randi-vetélkedő), melynek egy 1972-es felvételén maga a 14 éves gyereksztár, Michael Jackson az, akinek kegyeiért a fal másik oldalán három hasonló korú kislány verseng. A műsorban az volt a feladat, hogy a randi tárgya pár jól irányzott kérdéssel próbálja meg kiválasztani a fal másik oldalán ülő három jelöltből látatlanban azt, akivel legszívesebben randevúzna. Gyerekszereplők esetén ezek a kérdések persze még annál is szórakoztatóbbak.

Bár a tavaly gyógyszer-túladagolásban elhunyt énekes hatéves kora óta volt a családi együttes, a Jackson Five énekese, tehát gyerekkorra nem sok ideje maradt, a felkonferálásából azért kiderül, hogy kisfiúként szeretett rajzolgatni, kedvelte a baseballt, a cukorkát és a rágógumit;  hogy 14 éves koráig nem randizott; és hogy akkoriban egy kígyó volt a kedvenc háziállata. A felvétel alapján az akkor még egyértelműen sötét bőrű, afrofrizurás kis Jacko kisfiúként is ugyanolyan szégyellős, halkszavú személyiség volt, amilyennek felnőttként is megmaradt.

„Én még sose voltam randin, mit csinál két ilyen korú gyerek olyankor?” – kérdezi első kérdésében. Miután kiderült, hogy az első versenyző szerint a randi valami körülírhatatlan, de nagyon zavarbaejtő dolog, a második pedig leszögezi, hogy mozi és vacsi után szívesen felmegy hozzá, a kis Jacko inkább újabb kérdést tesz fel: „Mit csinálnál, ha a randinkra magammal hoznám a kígyómat, Roppantó Rosie-t?” – szegezi a következő kérdést a kiscsajoknak, akiket ilyesmivel nem lehet zavarba hozni. „Éééén… akkor hoznék magammal egy csigát! És akkor a kígyód esetleg megehetné!” – válaszolja a kérdés címzettje. A későbbiekben szóba kerülnek még a Jackson Five kis énekesét már akkor is hordákban üldöző rajongók, hogy ki milyen rajzfilmfigurára hasonlít, vagy hogy milyennek képzelik a kis randipartner-wannabe lánykák az első csókjukat a mini hírességgel.

Jackson végül az akkor 10 éves Latonya Simmonst választotta, akinek nyereménye nem egyszerűen egy randi volt, de emellett részt vehetett a Jackson Five véletlenül épp akkor esedékes New York-i lemezbemutató koncertjén is a fiatal énekes vendégeként. 2003-ban egyébként az Inside Edition előásta Simmonst, aki adminisztrátorként dolgozik egy Los Angeles-i kórházban, és azóta is emlékszik, mennyire izgult: „Amikor aztán engem választott – ó, Istenem, látszik a másik két lányon, mennyire irigykednek! Végig imádkoztam, hogy ’kérlek, Uram, add, hogy én mehessek randira Michael Jacksonnal’, és aztán hirtelen megtörtént!” A műsor után Simmons emlékei szerint még négy-öt alkalommal találkozott az énekessel, de ezek ártatlan kis randik voltak, a legtöbb, ami történt, egy arcrapuszi volt: „Csak ilyen kis gyerekes dolgok voltak ezek, de hát kicsik voltunk még. De azt hiszem, tényleg én lehettem az első randija”.