Két hét alatt tizenöt milliószor töltötték le azt a videót, amin a 12 éves Greyson Chance egy iskolai tehetségkutatón elénekli Lady Gaga Paparazzi című számát, az eredeti előadót megszégyenítően jól. A fiú hirtelen jött ismertségét tovább növelte, hogy Ellen DeGeneresnek annyira megtetszett Chance előadása, hogy meghívta a műsorába, ahol maga Lady Gaga is gratulált neki.

A tizenkét éves Greyson Chance két héttel ezelőtt még teljesen átlagos életet élt az oklahomai Edmond nevű kisvárosban, valószínűleg csak ő és a közeli családja volt tisztában azzal, hogy jó hangja van. Aztán jelentkezett a helyi tehetségkutató versenyre, ahol Lady Gaga Paparazzi című számát adta elő, miközben a büszke család videózta.

Otthon feltöltötte a felvételt Facebookra és a YouTube-ra, nem is számítva arra, hogy két nap alatt közel kétmillióan nézik majd meg, két hét elteltével pedig már tizenötmilliós lesz a nézettség.

Arra meg valószínűleg végképp nem számított, hogy a hirtelen jött internetes ismertség hamar országos ismertséggé válik azáltal, hogy egyik rajongója, Ellen DeGeneres meghívja a műsorába énekelni.

A fiú a műsorban elmesélte, hogy először el se hitte el az anyjának, hogy meghívták a műsorba. Aztán mire felfoghatta volna, már csomagolnia kellett, hogy odaérjenek a felvételre, de még DeGeneresszel szemben ülve sem tudta elhinni, hogy tényleg itt van.

DeGeneres kiemelte a tehetségkutatós felvételből, hogy szerinte tisztán látszik, ahogy a nézőtéren ülő lányok a dal előrehaladtával hogyan lesznek egyre szerelmesebbek Chance-be, aki a felvétel végére olyan hatást gyakorol rájuk, mint néhány évtizeddel ezelőtt a Beatles a maga hallgatóságára. "Legyen elég csak annyi, hogy kaptam utána néhány telefonszámot" - reagált nevetve Chance a lányoknál elért sikereire.

Chance nagyjából három éve tanul zongorázni, énektanárhoz sosem járt, viszont maga is énekes-dalszerző szeretne lenni, mint nagy példaképe, Lady Gaga. A tehetségkutatóra is ezért választotta az ő számát, mert: nagyon tetszik neki az, ahogy Gaga a tehetségével bánik, hogy annyira más, mint a többi előadó.

Egy induló karrierhez jól jöhet a hirtelen jött ismertség, és az is, hogy Chance jó érzékkel két saját számát is feltöltötte a Paparazzi-feldolgozás mellé. A fiú ezekről elmondta, általában saját megélt élményei alapján ír számokat, esetleg olyan gondolatokról, amik foglalkoztatják. A Broken Hearts (Összetört szívek) az előbbi kategória, Chance szerelmi csalódásairól szól, pontosabban két lányról, akik nem akarták elfogadni a közeledését, "de természetesen nem említek neveket" - tette hozzá Chance lovagiasan. DeGeneres szerint a lányok most már valószínűleg bánják a dolgot.

A fiú másik dala, a Stars (Csillagok) című szám egy rákban elhunyt nőről szól, aki "felmegy a mennybe a csillagok közé, ahova nem sokkal később követi őt a férje, hogy újra együtt lehessenek". Ezt a két számot mindenesetre máris ötmilliószor hallgatták meg a feltöltés óta, ami szintén kiemelkedően magas nézettségnek számít ennyi idő alatt, sokan máris az új Justin Bieberként emlegetik a fiút, aki a DeGeneres showban a tévénézőknek is bemutatta, amit addig csak az internetezők láthattak.

A beszélgetés végén DeGeneres tartogatott még egy meglepetést Chance-nek: Lady Gagát, aki ugyan turnéja miatt csak telefonon keresztül bár, de gratulált a fiúnak a feldolgozáshoz:"Greyson, annyira aranyos és tehetséges vagy, teljesen lenyűgözött, hogy feldolgoztad a Paparazzit. Továbbra is kövesd az álmaidat, dolgozz értük keményen, és hagyd a lányokat!" - tanácsolta az énekesnő fiatal rajongójának. Chance a felvétel tanúsága szerint nem volt túlságosan csalódott, amiért példaképe nem személyesen dícsérte szembe, a beszélgetés alatt ő ült olyan ámulattól döbbent arccal, ahogy addig az őt hallgató közönség.