Az antialkoholista Kovács Áron elítéli Stohl részeg vezetését, de drukkol neki

2010.05.28. 16:34
Miután Bakács Tibor és Sváby András is szót emelt Stohl András ittasan és bedrogozott állapotban elkövetett balesetének sajtóvisszhangja ellen, kíváncsiak voltunk, mit gondol a történtekről a többi híresség. Miközben Lilu és Horváth Éva két mondatban összefoglalta a véleményét, az év legsármosabb férfijának választott Kovács Áron bő lére eresztette, így tudtuk meg, hogy miután ő antialkoholista, mélyen elítéli Stohl tettét, de őszintén drukkol neki, hogy talpra álljon.

A Nemzeti Színház közönsége után ezúttal az Avon Gyaloglás az életért névre keresztelt mellrákellenes kampányán résztvevő hírességeket kérdeztük meg arról, mi a véleményük Stohl András ittasan és bedrogozott állapotban okozott balesetéről, illetve, hogy a színészt május 31-én kitüntetik a magyar Oscarnak is nevezett Gundel-díjjal.

Stohl András május nyolcadikán, hajnali négy óra körül, közepesen ittas és bedrogozott állapotban okozott közúti balesetet a 2102. számú út M0 autópálya és Fót közötti szakaszán. A hármas karambolnak egy könnyebb és egy súlyos sérültje volt. Stohl a baleset után lemondta az X-Faktor műsorvezetését és a Nemzeti Vágta sztárfutamán való részvételét, a Duna televízió pedig bejelentette, elhatárolódik a színésztől. A Nemzeti Színház igazgatója, Alföldi Róbert a színház honlapján közölte, mélyen elítéli Stohl tettét.

Kovács Áron

05-stohl-uh-IMG 5448

Az Áll az alku és a Class FM műsorvezetője, akit a Glamour-olvasók 2010. legsármosabb férfijának választottak , antialkoholista, ezért mélyen elítéli Stohl részeg vezetését, ugyanakkor nem gondolja, hogy ezért meg kellene kövezni a színészt. „Stohl András büntetése az kell, hogy legyen, hogy elítéli őt egy bíróság, és leüli a börtönbüntetését vagy elveszik a jogosítványát, mint mindenki másnak.” A műsorvezető ugyanakkor hozzátette, démonjai mindenkinek vannak, neki is, ám, hogy mik ezek, azt nem kívánta megosztani a Velvettel. „Neki ez volt, ezzel együtt egy elég kellemetlen démont választott, mert ez tényleg egy súlyos dolog” – mondta Kovács, aki úgy véli, egy ilyen esetben nem lehet különválasztani a szakmát és a magánéletet.

„Ő tulajdonképpen a szerepeiben vizet prédikál, az életében pedig bort iszik, ilyen esetben pedig az emberek még inkább hajlamosak arra, hogy lecsapjanak rá, erre pedig véleményem szerint a szakmának reagálnia kell valahogy.” A műsorvezető a sokkterápia híve, ezért úgy gondolja, a baleset talán Stohl javára válhat. „Tulajdonképpen akkor ismerszik meg igazán egy ember, amikor padlóra kerül: föláll vagy továbbzüllik. Őszintén mondom, szurkolok neki, hogy legyen ereje fölállni ebből” – jegyezte meg Kovács, aki úgy véli, a változáshoz életformaváltásra van szükség.

Pécsi Ildikó

01-stohl-uh-IMG 5356

A nemrég hetvenedik születésnapját ünneplő Kossuth-díjas színésznő a Velvetnek előbb általánosságban nyilatkozott, így tudtuk meg, a sorstól kapott figyelmeztetésekre ügyelni kell. „Ha ezt az ember nem veszi tudomásul, akkor borzasztó helyzetbe kerül. Az, hogy az embert úgy hívják, hogy Stohl András, lehet nagyon pozitív és nagyon negatív dolog is. Ez egy borzasztó tragédia, több embernek a tragédiája. Én, aki súlyos balesetet szenvedtem, ugyanúgy hálát adtam az égieknek és a szerencsének, hogy rajtam kívül senki sem sérült meg abban a balesetben” – utalt 2004-es közlekedési szerencsétlenségére Pécsi Ildikó, aki medencetörést és koponyasérüléseket szenvedett a durrdefekt következtében.

A színművésznő hozzátette, véleménye szerint Stohl András kitűnő színész és nagyszerű műsorvezető, ezért megilleti a Gundel-díj. „Tragikus vétség, hogy ez a dolog közbejött az életébe, de ettől még nem szabad eltemetnie magát, hiszen számtalan olyan emberről tudunk, akit még kiválóbbá tettek az élettől kapott pofonok. A hibákat elsősorban meg kell próbálni kiküszöbölni, de ha nem sikerül, tanulni kell belőle, és a maga hasznára fordítani ezt az egészet. Kívánom, hogy sikerüljön.”

Horváth Éva

04-stohl-uh-IMG 5441

Stohl András egykori műsorvezető-társa nem kívánta megosztani privát gondolatait a Velvettel, főleg, hogy „vagy neki [Stohl Andrásnak – a szerz.] van joga nyilatkozni, vagy az ügyvédjének, vagy a családjának. Én nem is kívánom ezt megtenni” – hárította a kérdést az RTL Klubtól menesztett egykori szépségkirálynő. Annyit azért elmondott, nagyon sajnálja a történteket, arra a kérdésre pedig, hogy ugyanúgy kedveli-e Stohlt, mint a baleset előtt, igennel felelt, majd egy „és pont”-tal zárta a kurta választ.

Lilu

03-stohl-uh-IMG 5414

Kovalcsik Ildikó Lilu szülési szabadsága után nemrég visszatért a Reggelibe, abba az RTL Klub-os műsorba, ahol Stohl András partnereként kezdte a pályafutását. Horváth Évához hasonlóan Lilu sem akart a részletekbe bocsátkozni, egy tömör válasszal reagált a hírességekhez intézett körkérdésre.  „Nagyon kedvelem Bucit, nagyon szeretem, egy nagyon jó tévésnek és egy nagyon jó színésznek tartom, de ennél többet nem szeretnék mondani erről.”

Madár Veronika

02-stohl-uh-IMG 5395

A Jóban Rosszban sorozat Galambos Gyöngyije sem érezte úgy, hogy joga lenne megítélni Stohl tettét. „Én elsősorban Stohl Andrást interjúvoltatnám meg, hiszen neki kell a saját magánéletéről számot adni, és nem gondolom, hogy bárki jogosult lenne őt akár csak egy szóval is megítélni. Erre senki sem jogosult, a döntés és az ítélkezés joga pedig a Jóisten kezében van, én pedig embernek tartom magamat” – osztotta meg velünk mivoltát Madár Veronika, aki ezután közhelyekkel támadta meg elménket. „Az élet sajnos szubjektív döntések sorozata, és pedig próbálok objektív lenni. Bízzunk abban, hogy nem fogjuk elfelejteni azt a nagyon régi mondást, miszerint mindenkit a tettek minősége határoz meg, és mindenki hibázhat, senki sem bűntelen. Mindenkinek meg kell tudni bocsátani, mert ne ítélj, hogy ne ítéltess, vagyis nolite iudicare, ut non iudacemini. És ez nagyon fontos.”