Rövidesen elkezdődik a 2010-es futball-világbajnokság, ami azt jelenti, hogy a sportért rajongók élete felett egy hónapra átveszi az irányítást a meccsek beosztása, a többiek meg malmozhatnak. Esetleg csorgathatják a nyálukat a kisportolt férfiakra, akik a meccsek végén általában félmeztelenek, vagy figyelhetik a lelátókon a focistafeleségeket. Megmutatjuk, hogy kiket érdemes.

Biztosan mindenki látott már focistafeleséget, onnan lehet őket felismerni, hogy egy nagyon híres focista van az oldalukon és általában modellalkatúak. Nem feltétlenül kell a sportoló feleségének lenniük, a focistafeleség az angol WAG kifejezés magyarítása lehet nagyjából, ami viszont a sportolókhoz járó barátnőket, feleségeket jelöli.

A kifejezés eredetileg az angol focisták barátnőire vonatkozott, ma már viszont elég széles körben elterjedt, hogy a híres focista híres, vagy híresen jól kinéző barátnőt választ magának. Nagyjából a 2006-os vébé óta beszélhetünk nemzetközi WAG-, vagy focistafeleség-mozgalomról. Ennek ellenére a szaksajtó továbbra is az angol focisták feleségeivel foglalkozik a legtöbbet, talán azért, mert a szigetországban van a legnagyobb hagyománya, bár az utóbbi években nagyon szépen kezdtek felzárkózni például az olaszok.

Akik nem rajonganak a fociért, de kénytelenek meccseket nézni, esetleg annyira rajonganak a nőkért, hogy egy focimeccset is hajlandóak végignézni, hogy néhány szép nőt lássanak, azoknak állítottuk össze ezt az orientációs galériát. Természetesen nem tartalmazhatja az összes járulékos barátnőt, de a nagyobb sztárok párjait igen, akikre így már célirányosan tudnak figyelni a közvetítések alatt.