A fitneszedző elleni támadás ügyét a rendőrség bizonyítékok hiányában lezárta, holott a januári esetről videofelvétel is készült, és később még a támadó is önként jelentkezett. Az exrendőr azért továbbra is hisz kollégáiban, de üzeni, nem hagyja magát megfélemlíteni legközelebb sem. A kétgyerekes családapát az egész ügyben zavarja leginkább, hogy azt feltételezik róla, ő adta el a médiának a sztoriját.

Megszüntették az eljárást Schobert Norbert támadói ellen, tudta meg a Velvet. A fitneszedző a határozatot annyival véleményezte: ebben az országban mindent meg lehet csinálni. Ugyanakkor a rendőrség munkájával továbbra sincs baja az egykori rendőrnek, és a továbbiakban is hozzájuk fordul, ha valaki megfenyegeti. Schobert egyúttal elmondta, az eset kapcsán – hiába állítják többen - sosem kereste meg a médiát, mivel már régóta a szeretné minimálisra csökkenteni szerepléseit a bulvárban.

Schobert Norbertet január végén támadták meg szentendrei kávézójában egy állítólagos tartozás miatt, amihez szerinte és ügyvédje szerint neki nincs semmi köze. Az esetről felvétel is készült, a verést az önként jelentkező tettes is elismerte, ám az ügyet a Szentendrei Rendőrkapitányság mégis bizonyítékok hiányában lezárta. „Tájékoztatom, hogy a Szentendrei Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte, az eljárást zsarolás és önbíráskodás vonatkozásában bizonyítékok hiányában megszüntette” – áll a Pest Megyei Rendőr Főkapitányság Velvethez eljuttatott közleményében.

„Ebben az országban mindent lehet” – mondta el a hír kapcsán a Velvetnek Schobert Norbert, aki csalódott ugyan, de nem tervez további jogi lépéseket az ügyben. „A legjobb kibújási lehetőség az önbíráskodásból és a zsarolásból, ha az illető a saját két bűntársával azt tanúsítja, hogy baráti beszélgetés volt, csúnyán beszéltem vele, és elszakadt a cérna” – nyilatkozta Schobert, akivel szemben hárman állították, hogy ő volt a verés kiváltó oka. „A rendőrség az ügyet lezárja, dolgozni nem kell vele, és lehet vinni pótmagánvádasra. Ezzel nem szeretnék élni.”

Persze mint minden esetnek, ennek is van pozitív hozadéka. „Egy dologra jó volt, ha bárki hozzám fordul illegálisan bármilyen ügyben, azonnal rendőrséghez fordulok. Engem nem lehet úgy megfenyegetni, hogy ne forduljak a rendőrséghez. Azt szeretném, hogy minden állampolgár erőt merítsen ebből”- állapította meg a történet tanulságát az egykori rendőr. „Azt gondolom, hogy az életben még biztos fogok kapni – átvitt értelemben – pofonokat. Az ember minden pofontól erősebb lesz” – állítja a kétgyerekes családapa.

Schobert szerint ugyanakkor elég szomorú az, hogy bűncselekmények elkövetése után a médiába mehetnek siránkozni a tettesek. „Nem a média a helye annak, hogy a kisebb vagy súlyosabb bűncselekmények elkövetői a saját lelki felindulásuk hátterét tisztázzák, ezt a bíróságon kell megtenni” – utalt az őt megpofozó férfi nyilvános szereplésére.

A nyomozás ugyan nem a Schobert által remélt eredményt hozta, ám ennek ellenére mégsem ez keseríti el a legjobban. „Egy dolog bánt engem. Nem a pofon, nem a számonkérés, nem az, hogy nincs bizonyíték. Nem az, hogy csak egy kamerafelvétel van, ami a hangot nem vette, így azt mondanak, amit akarnak. Az bánt, hogy nagyon sok kommentben, fórumon azt olvastam, hogy a médiához fordultam. Egy újságírót sem hívtam fel ebben az ügyben. Ők előbb voltak az állami egészségügyi központban, mint én.”

Az utóbbi időben a Schobert-család egyre kevésbé szeretne feltűnni a bulvársajtóban. „Ha lehetne, azért fizetnék, hogy ne szerepeljek. Viszont ha írnak vagy hívnak, akkor nem lehet nem nyilatkozni, mert akkor már az büdös. Tíz éve azon dolgoztam, hogy szerepelhessek. Három éve azon, hogy ne szerepeljek” - állítja Schobert, bár nemrég kislánya, Schobert Lara fiatalon elhunyt teknőséről a reggeli tévéműsorban értesült az ország.