Az énekesnőt szeretnék kihallgatni a gyermekvédelmi hatóságok, mivel volt testőre azt állítja, Spears szíjjal veri és allergén ételekkel tömi két gyerekét. Ez a volt testőr az, aki már vádolta az énekesnőt azzal is, hogy szexuálisan molesztálta őt. Csakhogy Spears ellen is folyt már eljárás négy évvel ezelőtt gyermekei veszélyeztetése miatt.

Britney Spears Los Angeles-i otthonát hamarosan szociális felügyelők fogják meglátogatni, hogy kikérdezzék az énekesnőt egy bejelentéssel kapcsolatban. A gyermekvédelmi hatóságok figyelmét Spears volt testőre, Fernando Flores állításai keltették fel, aki szerint Spears nem viseli gondját megfelelően exférjétől, Kevin Federline-tól született két fiának, a négyéves Sean Prestonnak és a hároméves Jayden Jamesnek - írja a Sun. Bár a testőr sztorija még bizonyulhat akár teljességgel légbőlkapottnak is, a gyerekvédelmisek megmozdulása érthető: nem ez volna az első eset, hogy Spears veszélyeztette fiait.

Szíjjal veri, allergén ételekkel tömi gyerekeit

Az egykori testőr a Los Angeles-i Gyermek- és Családvédelmi Hatóságnak azt állítja, szerinte az énekesnő pszichés állapota nem kellően stabil ahhoz, hogy megfelelően el tudja látni a fiúkat. Emellett szíjjal veri őket, ha rosszalkodnak, és nem törődik fiai ételallergiájával, akik például rákféléktől már nem egyszer kaptak súlyos rohamot. A feljelentő testőrről azért egyik forrás sem felejti el megemlíteni, hogy Spears rúgta ki – Flores ezt azzal indokolja, hogy az énekesnő akkoriban járt a zártosztályon –, és ő volt az is, aki nemrégiben szexuális molesztálással vádolta egykori munkaadóját. Flores egy ismerőse a sztorit lehozó Sunnak úgy fogalmazott: „Nem úgy érti, hogy Britney rossz anya volna, csak szerinte túl sok minden összejött neki ahhoz, hogy megbízhatóan el tudja látni a fiúkat”.

A testőr elmondása szerint „valamikor márciusban vagy április elején” szembesült először a fiúk veszélyes helyzetével, amikor Spears bement hozzá a lakrészébe, és a derékszíját követelte. A testőr eleget tett az utasításnak, de követte az énekesnőt vissza a házba, és ekkor saját szemével volt tanúja az esetnek. Máskor azt látta, hogy az énekesnő nem figyel gyerekei étkezésére, és bár a fiúk allergiásak a rákfélékre, többször is kaptak ilyen tartalmú ételeket. A gyerekvédelmisek állítólag múlt héten már felkeresték az énekesnőt, hogy kikérdezzék, ő azonban ekkor épp nem volt a városban.

Spears két évvel ezelőtt, egy kiadós idegösszeomlás után elvesztette fiai közös felügyeletét, amit a bíróság akkor az elvált férjnek, Kevin Federline-nak adott át kizárólagos joggal. Az énekesnő állapota azóta jelentősen javult, így jelenleg egy megállapodás alapján a fiúk fele idejüket ismét anyjukkal tölthetik.

Kinek van igaza?

A testőr állítása, miszerint Spearsnél többször is előfordult, hogy valamelyik gyerek allergiás reakciót mutatott, egyelőre csak egy 2008 végi dokumentált esetre támaszkodhat. Az azonban tény, hogy Spearsnek korábban is gyűlt már meg a baja a gyerekvédelmi hatóságokkal fiai veszélyeztetése miatt.

2006-ban például többször is kiszálltak hozzá. Először azért, mert olyan lesifotós képek jelentek meg az újságokban, amelyeken jól látszik, hogy az énekesnő nem gyerekülésben szállítja az akkor alig féléves Sean Prestont az autóban, hanem az ölébe kapja vezetés közben . Másodszor akkor vonta magára a hatóságok figyelmét, amikor kiderült, igyekszik ő, de nem megy neki ez a biztonságos közlekedés projekt, még egy gyerekülést se tud megfelelően rögzíteni a kocsiban. Sean Preston izgalmas első életévébe még az is belefért, hogy anyja kishíján fejre is ejtette egy bevásárlókörúton, és csak jó reakcióidejű testőrének köszönhető, hogy nem történt baleset. Igaz, a gyereknek ekkor már nem lett volna újdonság egy fejreesés, egy bébiszitter ez akkorra már megtette anyja helyett. Spears egy másik testőre, Tony Barretto 2007-ben szintén különös sztorikkal örvendeztette meg a bulvárt, részben az ő bírósági vallomásának következtében vették el először a fiúkat az akkor épp drámaian széthullóban lévő Spearstől.