Szélhámos újságírót leplezett le Vujity Tvrtko, aki állítja, a férfi átvágja a magyar hírességeket. Egy háromnapos ingyenes pihenésért cserébe meghívja őket élő talkshow-jába, majd a műsor után - a beleegyezésükkel vagy sem - fotókat készít róluk, amiket aztán fiktív történtekkel körítve elad a lapoknak. Persze nem mindenkit vágott át, akadt olyan celeb, akiben partnerre lelt: Jáksó László például egy kamu szerelmi történettel segítette újabb tízezer forinthoz a kirúgott újságírót. Most mindenki a másikra mutogat, és magyarázza a bizonyítványát.

Zúgolódásra és nyilvános köpködésre késztette az ingyenélőségét már többször is bizonyító celebvilágot Vujity Tvrtko cikke, amelyben arról ír, szállodákat fenyeget, magyar hírességeket ver át egy Albert József nevű újságíró. Tvrtko szerint a Magyar Rádió egykori külsős tudósítója több hotelt is megkeresett azzal, adjanak helyet a szálloda közönsége előtt zajló beszélgetős műsorának, amibe magyar hírességeket hív meg. Az élő talkshow-t programként hirdették meg a szállodák, az ismertemberek kedélyesen elbeszélgettek Alberttel a szállóvendégek és az érdeklődők előtt, a férfi pedig nem kért sokat, csak némi juttatást. Az egyórás kérdezz-felelekért a hírességek családtagjaikkal ingyen tölthettek el három napot a wellness szállodában, ingyen ehettek, csak az italfogyasztásért kellett fizetniük. És bár nem kérték, egy Blikk-cikket is kaptak, Albert ugyanis – titokban vagy a hírességek beszervezésével – fotókat készített róluk, amiket aztán valós, de inkább vélt történetekkel körítve eladott a sajtóorgánumnak. Így lett ő az angolszász sajtó Közeli Ismerősének magyar megfelelője, aki beszámolt Kiszel Tünde - kamu - fiatal pasijáról, és, aki jelen volt Jáksó – kreált - esztergomi szerelmi történeténél is.

Havas Gesztesinek és Jáksónak is beszólt

Tvrtko – aki maga is meghívott sztárvendég volt az egyik ilyen rendezvényen – történetét a Bors görgette tovább, a lap több hírességet is megkérdezett Albertről. Gesztesi Károly elutasítóan reagált és közölte, a férfi miatt kétszázezer forintjába került az ingyenesnek mondott háromnapos pihenés. "Megnéztem az interjút, noha Sváby szinte önmagával beszélgetett, nem tűnt vészesnek, ezért elfogadtam a meghívást. Végül ott hagyott [Albert] a vidéki szállodában, és velem fizettették ki a jókora számlát. Kétszázezer forintom bánta ezt a történetet. Ma már óvatosabb vagyok, mert azóta többször tapasztaltam, hogy visszaélnek az emberek nevével" - panaszkodott Gesztesi a Borsnak. A színésszel ellentétben Jáksó nem dühöngött, sőt, arról számolt be, az újságíró partnerre lelt benne - éppúgy, mint Kiszel Tündében -, kérésére belement a kamufotós hamis szerelmi történetbe.

És itt még nincs vége, mert van Magyarországnak egy Havas Henrikje, neki meg egy megmondó blogja, ahol meg is mondta a magáét mind Gesztesinek, mind Jáksónak. A színészt azért rótta meg, mert Gesztesinek joggal kellett kifizetnie a kétszázezret - ennyiért fogyasztott italt, ami, ugye, nem volt ingyen -, Jáksót meg azért, mert az csak ne panaszkodjon a Borsban, aki korábban maga is kamu médiaakciókért könyörgött.

Videó: hblog.hu

Havas persze akkor is megmondja, ha nem érintett a történetben, ezúttal azonban neki is köze van hozzá. Az újságíró Gesztesi után nem sokkal járt abban a szállodában, ahol előzőleg a színészt is vendégül látták. Havassal a helyszínen előre közölték, a szállást és az ételfogyasztást állják, az italért azonban fizetnie kell. „A helyzet az, hogy én előttem néhány héttel járt ott Gesztesi, és a tulajdonosnő mesélte, hogy 'képzelje el, hogy milyen kellemetlenségünk volt. Pénteken délután megjött Gesztesi Károly, aki vasárnap délutánig vagy hétfő reggelig tartózkodott ott. Vele volt a Claudia előtti felesége, annak az élettársa, megállás nélkül ittak, ittak, ittak, ittak, ittak.' Annyira részeg volt Gesztesi, hogy nem tudott beszélgetni, volt, aki azt állította, hogy leesett a székéről" - idézte fel a hallott történetet Havas, aki a szálló tulajdonosnőjére hivatkozva állítja, hogy Gesztesiék a hétvégi ivászat után fizetés nélkül szerettek volna távozni.

A Velvet próbálta felvenni a kapcsolatot Gesztesi Károllyal, ám a színészt nem tudtuk elérni, nem úgy Simigh Dórát, a Wellness Hotel Kalocsa igazgatónőjét, aki megerősítette a Havas-féle Gesztesi-történetet. „Gesztesi úrnak az italfogyasztást kellett kifizetnie. Grátisz szobát is adtunk neki, mivel nem a családjával érkezett, hanem két gyerekkel, az előző feleségével és annak az élettársával, valamint ajándékba kapta az ételt is. Sőt, végül csak az italfogyasztás felét kellett kifizetnie, ha jól emlékszem, körülbelül kilencvenezer forintot.”

Gesztesinek csak a piáját kellett kifizetnie

Ezt a verziót támasztotta alá a Velvet megkeresését elutasító, ám Havas Henriknek nyilatkozó Albert József is, aki Havas blogjában magyarázta a bizonyítványát, és közben retteg, mert Gesztesi megfenyegette. „Most talán 2 hete, 3 hete az utcára úgy járok, hogy mindig a hátam mögé nézek, mert meg lettem általa fenyegetve Azt mondta, ha meglát az utcán, leüt, lecsap” – drámázott Albert, aki már a József Attila Színházat is elkerüli. A férfi úgy emlékszik, Gesztesi annyira kiütötte magát, hogy bár testben jelen volt a beszélgetésen, a kérdésekre nem válaszolt, csak „ült, hallgatott, röhögcsélt. A közönség le volt dermedve, természetesen én is le voltam dermedve, és ebben főleg az a kellemetlen, hogy a paprikájáról híres kis városban ez volt az első műsorom” – idézte fel a debütálás pillanatit Albert, aki a videófelvételen azt is megemlíti, rettentő mód megváltozott a véleménye Gesztesiről, akit korábban nemcsak „megszelídített”, de a „tenyeréből evett.”

Videó: hblog.hu

A hamis történetekkel eladott lesifotókról Albert közel sem beszélt annyit, mint Gesztesiről. Csak annyit mondott, a színészt sem zavarták az ún. lesifotók, sőt. Nem bánta a hamis történettel eladott kamuképet Jáksó László sem: ő hajlandó volt Albert lányával pózolni, amiből aztán egy esztergomi szerelmi történet kerekedett. „Megsajnáltam, amiért elvesztette a munkáját, ezért részt vettem a játékában, de amikor már úgy éreztem, hogy az alkalmazottjának tekint – sms-eket küldött, hogy mikor hova menjek – leépítettem”. A műsorvezető hasonlóan nyilatkozott a Borsnak is, ám Havas Henrik ezt panaszként értékelte, és ezt meg is mondta, megtoldva azzal, Jáksó csak fogja be a pofáját, hiszen annak idején épp ő könyörgött Havasnak, kössön bele, hogy népszerűsíthesse az új rádióját – magyarázta Havas a videóban.

Belement a kamusztorikba

Jáksó meg reagált. „Próbálok rájönni, hogy mire gondol az öreg, nem tudom, mikor volt nekem 'új rádióm'. De most komolyan: hazudik az öreg, ez nem lep meg, próbál partvonalon kívülről valamit beugatni, ez sem újdonság. De valahogy én eddig nem vettem észre, hogy a mindenhonnan kirúgott idősödő, ex-autószerelő újságíró időközben bunkó is lett. Erre tart egy blogot, hogy csúnya szavakat mondjon videóra? Fúj” – reagált Havas beszólásaira Jáksó. „Lehet, hogy engem is kirúgnak majd egyszer mindenhonnan, de biztos, hogy nem nyitok mocsok blogot.” A műsorvezető nem tagadja, voltak előre eltervezett médiaakciói, Albert József róla gyártott kamu sztorijait azonban nem ő találta ki, csak részt vett bennük. „Valóban voltak más, előre eltervezett akciók, de ezt mondtam eddig is, máshol is” – erősítette meg korábbi kijelentéseit a Heti hetes műsorvezetője.

Albert Józseffel Benkő Dánielnek, Gáspár Győzőnek és Azurák Csabának is volt dolga, ám a három ismertember közül csak Benkő Dániel közölte, nem kíván többet együtt dolgozni a férfivel. „Ha láttál valaha inkorrekt és gátlástalan embert a szakmában, akkor ez az ember az. Óva intem a művészeket attól, hogy higgyenek ennek az embernek” – kezdte Benkő. „Imádott a közönség, majd megjelent egy cikk, hogy botrány okoztam a szállodában, meztelenül szaunáztam. Ez nem igaz, szó sem volt botrányról, a médiapartneremmel kettesben szaunáztunk, de amúgy is, mi köze neki ahhoz, hogy én mikor veszem le a gatyámat? Nekem senki sem szólt arról, hogy ez a férfi a Blikknek hamis történeteket ad el, ha tudtam volna, nem megyek el. Helyreigazítást kértem a Blikktől, eleget is tettek neki. Ez egy saját zsebre dolgozó kultúrkriminalista.”

Benkő felháborodott, de elfogadta a wellnesst

A lantművész a Velvetnek elmondta, nem érti, a kalocsai szálloda egyébként szimpatikus igazgatója miért hagyja, hogy Albert lejárassa a hotelt a viselkedésével. Merthogy az igazgatónőével ellentétben az egy kicsit sem volt szimpatikus Benkőnek. Mint mondta, a férfi előbb lekéste a beszélgetést, majd öt perccel azután, hogy Benkő egyedül elindította a műsort, puffogva, csattogva megérkezett, majd a közönség előtt leszidta a médiabohóccá lett lantművészt. Benkő azt is sérelmezte, hogy Albert „kellemetlen kérdéseket tett fel, majd előadta, hogy nem is engem, hanem Kóbor Jánost meg egy másik művészt kellett volna mostanra meghívnia, de azok 'inkorrekt módon nem válaszoltak' neki vissza. Nem állapodott meg valakivel, és annak a rossz hírét keltette az előadásomon. Én még ilyet nem láttam.” – mondta a Velvetnek Benkő Dániel, akinél szintén megpróbálta bevetni a lányát Albert, ám Benkő nem volt vevő a közös fényképre. Bármennyire is felháborította Albert viselkedése, azért természetesen élt a hivatalossá tett ingyen wellness lehetőséggel. Naná, hisz' vérbeli celeb.

A Velvet Gáspár Győzőt és Azurák Csabát is megkereste, és míg az utóbbi csak egy kurta „minden rendben volt, lementek a beszélgetések és ennyi”-vel felelt, addig a showman részletes beszámolót adott „Felhívott, hogy nem tud semmit sem fizetni, de a családommal elmehetünk egy 2-3 napos wellness pihenésre. Két alkalommal rendelt meg, mindkétszer teltház volt a szállodában. Nekem nem a wellness számított – még igénybe sem vettük, mert annyit dolgozom, hogy nem volt időnk elmenni -, hanem a közönségtalálkozó, az, hogy az emberek ne csak a tévéből ismerjenek, hanem közelebbről is, hogy beszélgethessenek velem.” Arra a kérdésre, hogy őt is megpróbálta-e lefotózni Albert, Gáspár Győző igennel válaszolt, és hozzátette, Benkővel ellentétben őt figyelmeztették. „A sofőröm vette észre, hogy fotókat készít a mobiljával. Odaküldte hozzám a lányát, majd úgy akarta beállítani, mintha a szeretőm lenne. Szerencsére még időben észrevettük, és kitöröltettük vele a képet. Egyébként semmi bajom vele, szeretem őt, mindig betartotta, amit ígért”- nyilatkozta a Velvetnek a showman, akinek olyannyira nincs problémája Alberttel, hogy jelenleg is van vele egy megkötött szerződése.

Bár a hírességek közül többen is szóvá tették nemtetszésüket, a kalocsai wellnesshotel igazgatója, Simigh Dóra nem tervezi, hogy véget vetnek Albert Smink nélkül című élő talkshow-jának. Igaz, azt Simigh sem tagadta, voltak problémáik az újságíróval. „A fotózásaihoz nincsen közünk, ez az ő egyéni problémája meg dolga, hogy ő mit fényképez, itt más a probléma. Albert úrnak tipikus újságírói stílusa van, amit kezelni kell, nemet kell neki mondani, rá kell pirítani, és akkor összekapja magát.” Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az igazgatónő mit ért tipikus újságírói stíluson, ám erre nem kaptunk választ, azt viszont megtudtuk, amíg van érdeklődés Albert talkshow-jára, addig folytatják, mert a vendégek örülnek, ha van program a szállodában.