Oxana Grigorjeva addig állította, hogy lányának apja kiverte a fogát, és erre bizonyítéka is van, hogy a rendőrség most már hivatalos eljárás keretében próbálja kideríteni, igazat mond-e.

A Los Angeles megyei rendőrség eljárást indított Mel Gibson ellen, akit családon belüli erőszakkal gyanúsítanak. A seriffhivatal szóvivője, Steve Whitmore az AP hírügynökségnek elmondta, hétfőn már ki is hallgatták a vádlót, Gibson nyolchónapos lányának anyját, Oxana Grigorjevát. "Egyelőre csak az információgyűjtés folyik ezekkel az állításokkal kapcsolatban" - áll a rendőrség hivatalos közleményében.

Áprilisi szakításuk után a nő először csak távoltartási végzést kért a színész-rendező ellen, majd ahogy a gyermek-elhelyezés körüli viták súlyosbodtak, az elmúlt hetekben egyre jellemfestőbb sztorikkal állt elő exéről. Állítása szerint Gibson januárban és februárban is bántalmazta, egyszer agyrázkódást kapott, egy ízben pedig az egyik fogát is elvesztette, amiről fényképes bizonyítéka van. Birtokában van ezen kívül több hangfelvétel is, amelyek Gibson agresszióját tanúsítják. A színész korábban tagadta Grigorjeva vádjait, azt állította, nem ütötte meg a nőt, hanem épphogy azt akarta megakadályozni, hogy barátnője tegyen kárt közös lányukban, szerinte Grigorjeva ugyanis durván megrázta a csecsemőt. A nő által őrzött egyik felvételen állítólag az hallható, amint ő kiabál Gibsonnal: „Micsoda ember az olyan, aki képes megütni egy nőt, akinél gyerek van? Hogyan képes felpofozni? Micsoda férfi az ilyen?!”, mire Gibson csak annyit válaszol: „Hát tudod, mit?! Kurvára megérdemelted”, amivel a nő ügyvédei a bíróság előtt annyit már mindenképp bizonyítani tudnak majd, hogy Gibson beismerte Grigorjeva megütését.

Egy másik hangfelvételen Gibson üvöltözik Grigorjevával, szilikon mellei miatt kurvának és tüzelő disznónak titulálja. „Ha egy rakás nigger megbasz, akkor az a te hibád lesz. Érted? Mivel te provokáltad őket” - kelt ki magából a színész. Gibson szerint Grigorjeva állandóan magamutogató ruhákban jár, és a most közzétett felvételenkifejti utálja a ribancként kinéző nőket, és emiatt gyermeke anyjával is végzett egy életre.

Ez utóbbi kijelentését rasszistának is nyilvánították, amire csak rátett egy lapáttal az az újabb felvétel, amelyen a színesbőrűek után a mexikói bevándorlók is megkapják a magukét a színész-rendezőtől: "Feljelentem a fickóknál, akik az ilyen kurva vizesseggűeket bírságolják" - mondja stábja egy tagjáról valakinek. A vizesseggű egy létező szlengkifejezés, és azokra a mexikói illegális bevándorlókra használják, akik annak idején úgy jutottak át a határon az Egyesült Államokba, hogy átúszták Texasnál a Rio Grande folyót.

Gibsonról köztudott, hogy - a színesbőrűeken és a mexikóiakon kívül - természetesen a zsidókkal is baja van, 2007-es emlékezetes részeg tirádájában ugyanis azt vetette az őt lemeszelő rendőrök szemére, hogy biztos zsidók, azért ekkora rohadékok.