Felmértük az idei kínálatot: Zoltán Erikától kezdve Kikin keresztül egészen Somáig mindenki szervez celebtábort, melyek ára negyvenezertől indul és kétszázharmincezernél áll meg. Az utóbbit Görögországban tartják, és különrepülő szállítja a fogyni vágyókat.

A legolcsóbb együttlétet Pély Barnáék kínálják, a legdrágábbat Schobert Norberték. Középen helyezkedik el Soma, aki önismeretet ígér százezerért. Aki csak arra vágyik, hogy közel lehessen a kedvencéhez, az olcsóbban megússza. Celebtábor-körkép, amiből kiderül, mennyit kell fizetni azért, hogy ismertemberekkel okosodjunk, vagy csak jól érezzük magunkat.

Lépjen színpadra

Aki szeretne kikapcsolódni a kedvenc hangszerével, vagy már idegbajt kap attól, hogy a gyereke éjjel-nappal szaxofonozik, az küldje - vagy menjen el maga - a Jazz Táborba. Pély Barna és csapata azt állítja, gondoskodnak arról, hogy a táborozók szakmailag fejlődjenek, és mindezért nem kérnek sokat, pusztán negyvenezer forintot. Cserébe egy hétig lehet okosodni Balatonbogláron, napi háromszor étkezni, sőt, aki akar, színpadra is léphet. Mits Gergő, a United basszusgitárosa szerint a táborozók nemcsak életkorukat tekintve vegyesek, de a felkészültség szempontjából is. „A lakók zöme 18-30 éves, de persze volt olyan is, aki a fiatalságot kereste köztünk.”

Színészkedjen Létay Dórával

Aki Létay Dórára vagy Gáspár Andrásra kívánja bízni a gyerekét, és nem sajnál erre közel hetvenezer forintot, annak azt javasoljuk, hogy küldje az Ász Ifjúsági Színjátszó Táborba.

A nyári tábor neve a kádárista időkre emlékezetet, de a program - elvileg - feledteti a kínos egybecsengést. Augusztus második hetére még van szabad helyük, igaz, akkor be kell érni Kálloy Molnár Péterrel, ugyanis Létay művésznő csak július utolsó hetében tartózkodik ott. Az exhibicionista 10-19 évesek Dorogon élhetik ki magukat, illetve ott tudhatják meg, hogy lehetnek-e kiváló színészek, vagy inkább ne pazarolják erre a drága idejüket. Meg a szülők pénzét.

Barátok közt

Szerettük volna megkérdezni az Élj, Láss, Alkoss Művészeti Tábor szervezőit, hogy mekkora embertömegre számítson, aki Kálloy Molnár Péter vagy Varga Izabella segítségével akarja tágítani a multimédiás univerzumát, de sajnos a Magyar Televíziós, és Filmművészeti Szövetség annyira titkolja a telefonszámát, hogy még a tudakozóban sem tudtak arról, hogy léteznek.

Így csak annyit tudtunk meg, hogy Orosházán tartják a nyári élményeket garantáló tábort, aminek az árát – 60.000 forintot – akár részletben is lehet fizetni.

Kubában a gidákkal

R-GO-ék hagyományszerűen szerveznek minden évben egy kis összetartozást erősítő tábort, csak idén még nem tudni, sikerül-e ott tölteni azt a bizonyos egy hetet, ahol tervezik. „Most Kubába szeretnénk menni, de még szervezés alatt van a dolog, így megtippelni sem tudom azt az összeget, amennyiből kijön a tábor. Tavaly a görögországi tábor 29.000 forintra jött ki” – mondta Hanza Zoltán, az együttes menedzsere.

Fogyjon nyaralás közben

Augusztus végén vagy szeptember elején ismét lesz görögországi Update alakformáló tábor Rubint Rékával. Schobert Norbert azt ígéri, hogy neje nemcsak testileg, de lelkileg is felfrissíti majd a hölgyeket. „Rávezeti őket a helyes táplálkozásra, reggel és este svédasztalos étkezés lesz mediterrán gyümölcsökkel és Update péksütikkel. Réka minden nap tart egy 90 perces alakformáló tréninget, miközben én a férjekkel elmegyek fekvőtámaszokat nyomni és futni a tengerpartra.” Schobert azt is elmondta, a táborozok 3-4-5 kilóval lesznek könnyebbek a közös nyaralás végén, és az eredményt egy profi fotós meg is örökíti. Sminkest, fodrászt is visznek magukkal, így mindenki a legjobb formájában tud majd tündökölni. A fanoknak 223.000 forintot kell fizetniük az élményért, amiben a különgép, az egyentáska, a póló és a kemikáliák ára is benne van.

Mindenki tácol

Hiperaktív tíz év fölötti gyermekét Inárcsra száműzheti egy hétre, amennyiben úgy érzi, kevés volt neki a Bad Boyz vagy Südi Iringó tánctábora - esetleg lecsúszott ezekről -, emellett mind szakmailag, mind emberileg érett Kátai Róbert és Zoltán Erika oktatására, és napi háromszori étkeztetése megér önnek közel negyvenezer forintot.

A túlaggódó véranyáknak sincs okuk a pánikra, a házaspár szülőket is fogad, akiket csapatuk aerobik-edzésekkel hoz formába, miközben gyermeküket is képzik. A képzettség nem előfeltétel, a fogadható 160 főből általában 15 diák ebbe a csoportba tartozik – tudtuk meg Kátai "Roby D” Róberttől, aki elmondta, az éjszakai rendre egy őrzőszolgálat felügyel, baleset pedig nem szokott előfordulni.

Zokogjon százezerért

Spitzer Gyöngyi önismereti és belső erő fejlesztő táborából tavaly csak három napot kaphattak az arra vágyók, idén azonban egy egész hétig szembesülhetnek a problémáikkal azok, akiknek van százezer forintjuk a lelki és testi egészségükre. A főtrénertől, Somától megtudtuk, kemény, több hónapnyi meditációja fekszik a részletes program megálmodásában, így olyat nem várnak, aki egy hét helyett csak két-három napra érkezne a tudattisztító zánkai táborba, ahol a lélekorvos mellett keramikus-művészetterapeuta, családállító-kineziológus, dúla-testtudat oktató foglalkozik a vendégekkel.

Feltételezésünkkel ellentétben nemcsak az idősebb korosztály gyógyul és tornázik Spitzer Gyöngyivel. Hogy a zsebkendő benne van-e az árban, nem tudjuk, de érdemes készülni, az énekesnő-pszichológus szerint ugyanis senki sem hagyta úgy el a tábort, hogy legalább egyszer ne zokogta volna ki magát.

Bobozzon Kikivel

Az elmúlt évekkel ellentétben idén hazai terepre szervezte táborát az Első Emelet, amelynek tagjai nem akarnak oktatni, csak együtt szeretnének szórakozni a rajongókkal. A négynapos szigetmonostori közös együttlét negyven és ötvenezer forint közötti összegbe kerül attól függően, hogy teljes ellátást vagy félpanziót kérnek-e a táborlakók, illetve, hogy két – három – vagy négyágyas szobába vágynak. „Megyünk strandra, nyilvános próba lesz, koncertlátogatás, elmegyünk majd Visegrádra bobozni. Együtt bulizunk, karaokézunk, minden este van valami program” – vázolta a képlékeny tervet Patkó Béla. A zenekar táborát elsősorban harminc és negyven év közöttiek választják, közülük is főleg a kemény mag, akik minden koncerten ott vannak. A fanatikusoknak köszönhetően az augusztusi ötvenfős keret már áprilisban megtelt, de biztosan lesz jövőre is, akkor talán ismét külföldön, és az sem kizárt, hogy Kiki addigra ismét felveszi azt a narancssárgás bőrszínt, amivel már reprezentálta a szoláriumok hatásait.