Nahát! Végül Liptai Claudia lett a Megasztár 5. műsorvezetője

2010.07.29. 14:50
A Megasztár ötödik szériája előtt felmerült a fél magyar celebvilág neve potenciális műsorvezetőnek, de most már biztos, hogy Till Attila párja a műsorban a TV2 egyik veteránja, Liptai Claudia lesz. A csatorna nem akart kockáztatni, Liptai meg száz százalékosan az új tehetségkutatóra koncentrál és helyet enged műsorbeli partnerének.

Kis túlzással szinte minden nő neve, aki valaha a TV2 közelében járt felemerült, amikor az utóbbi körülbelül három hónapban arról volt szó, hogy ki lesz a Megasztár ötödik szériájának a női műsorvezetője. Amennyire stabil ez a pozíció a férfi oldalon Till Atillával, annyira képlékeny a nőin, ahol minden évben külön showműsor, hogy ki jön, ki megy, ki marad, meg úgy általában, ki lesz Till Atilla párja.

Biztosra mentek

Egy biztos, idén Liptai Claudiát láthatjuk majd Till Atilla oldalán. Ez egyrészt elég tömény páros lesz, mert mindkét műsorvezető szereti a kezében tartani a műsorokat, másrészt olyan párost láthatunk majd a képernyőn, ami viszonylag összeszokott már az évek alatt. Liptai és Till Atilla a Big Brother első részében dolgozott először együtt, nemrégiben pedig a Mr. és Mrs. című vetélkedőben.

Liptai a Blikknek nyilatkozva elmondta, nem akar Tilla fejére nőni, meghagyja neki a prímás szerepét. "[...] ez Tilla műsora. Ő négy szériát megélt, ebben ő otthon van. De azért nem felejtem el, hogy végigcsináltam vele egy Big Brothert, és tapasztaltam, hogy Tilla a fülén vesz levegőt. De ez egy kölcsönös műsorvezetői viszony, mindenki tisztában lesz a szerepével ebben a helyzetben" - mondta Liptai a lapnak.

01-liptai playboy

Liptai Claudiával a TV2 az egyik legismertebb arca mellett döntött, ahogy a nagy tévécsatornák általában, a TV2 sem engedhette meg magának, hogy kockáztasson, olyat kellett választania, akit a nézők nagy többsége kedvel. Liptai tudja is magáról, hogy a csatorna egyik húzóembere, és már most nagyon koncentráltnak mutatja magát: azt mondja, csak a műsor jár a fejében, nagy rajongója volt az eddigi szériáknak, büszke arra, hogy része lehet a Megasztár legendájának.

A zsűritagokhoz fűződő viszonya hasonló ahhoz, amilyen a közvélemény nagyobb részéé. Saját elmondása szerint Presserért rajong, Eszenyi Enikőhöz jó emlékek fűzik, Mester Tamást nem ismeri igazán, Friderikusz Sándorral meg lesz majd pár vitája.

Mindenki jelölt

Most, hogy végre megnyugodhatunk, mert tudjuk, ki vezeti majd a TV2 tehetségkutatóját érdemes végigszaladni a műsorvezetésre esélyesek névsorán, mert a jelöltek alapján mostanáig úgy tűnt, a csatorna inkább egy új arccal próbálkozna, mint egy régi, jól beválttal.

Az egyik első név Czippán Anetté volt, aki április közepén bukkant fel először. Ő végül a Fem3-on landolt, a TV2 nőknek szánt csatornáján.

Vele párhuzamosan Horváth Éva is felmerült, akit szintén áprilisban elhajtottak az RTL Klubtól. A műsorvezetőt szerződés kötötte az RTL Klub műsorgyártójához, ennek ellenére pörgött egy darabig a pletyka, hogy a TV2 az RTL Klubtól kirugdosott emberek közül válogatna a Megasztárhoz.

Gregor Bernadett, aki szintén sok munkát bukott az utóbbi hónapokban maga mondta, hogy szívesen elvállalná a műsorvezetést. Valószínűleg elég kellemetlenül érintette, hogy se Jóban-Rosszban, se Magyar Színház.

A Jóban-Rosszban elküldött szereplői közül Szorcsik Viktória is megpróbálkozott a castinggal, de nem járt sikerrel, és valószínűleg az sem az ő malmára hajtotta a vizet, hogy saját Tíz című műsora egészen semmitmondóan tűnt el a süllyesztőben.

Aztán Zimány Linda következett, aki egész jól kavarta a dolgokat. Először május végén nyilatkozott arról, hogy jelentkezett a Megasztár műsorvezetői castingjára, aztán július elején sejtelmesen arról írt Twitteren, hogy a TV2-ben járt, de többet nem mondhat.

És természetesen a figyelemfüggő Szabó Zsófi neve is felmerült a lehetséges műsorvezetők között. Természetesen az ö esetében is komoly titkolózás volt, csak annyit mondott, megjelent a meghallgatáson. Amiről már tudjuk, hogy sikertelen volt.