Húsz perc alatt lezavarták a Playmate-választás középdöntőjét, ahol még csak az sem derült ki, hogy kik jutnak a döntőbe, így tulajdonképpen három órát vártunk tizenhárom mellre, meg néhány előre megbeszélt sikamlós válaszra. A magyar celebvilág boldogan asszisztált az eseményekhez Győrfi Páltól kezdve Andy Vajnáig.

A Hajógyári-sziget fehér kanapékkal kirakott, Bed Beach nevű szórakozóhelyén nagyon delikát társaságban tölthette mindenki az estéjét, aki úgy döntött, részt vesz azon a rekordkísérleten, amikor az év legrövidebb médiaeseményét akarják megrendezni. A Playmate-választás elődöntőjére érkeztünk, de hosszú várakozás után egy mini esztrádműsort kaptunk.

Az esemény meghirdetett kezdési időpontjában a fehér kanapék árválkodtak, a fehér hangfalakból még David Guetta sem szólt, hanem valami nála is egyszerűbb zene. Már ekkor sejtettük, hogy inkább egy különös kísérlet résztvevői vagyunk, mint egy bármilyen elődöntőé.

A hatalmasra nőtt biztonsági őrök között aztán szép lassan átszivárgott a teljes magyar celebvilág, Győrfi Páltól kezdve Ungár Anikón keresztül egészen Andy Vajnáig. Tényleg, mindenki kedvére válogathatott a fényképalbumába a topcelebkből. Nem voltak Kiszel Tündék és Fekete Pákók, csak a krém.

A társaság ellenére viszont elkezdte éreztetni magát a fura emberkísérlet kellemetlen hatása: az embert elkezdi felemészteni a bizonytalan várakozás. Volt, aki szolídan behányt fehér kanapéjára, volt, aki letáborozott az ingyenpiás pultnál, voltak, akik megpróbáltak fotót készíteni minden lányról, akin egy kicsit kevesebb ruha volt, mint a februári fagyban.

Aztán, amikor már a sokadik forrónacis fenék és a nadrágon áttetsző tanga is a fejemhez veszélyesen közel húzott el a fehér kanapék mellett, megtörtént az áttörés: a nézőtéren végre lett annyi ember, akik miatt érdemes volt elkezdeni a nagybetűs eseményt.

Itt jött az igazi darálás, a 13 jelölt először úgynevezett utcai ruhában, majd rikítóan rózsaszín bikiniben libbent végig az alkalmi színpadon, miközben megpróbált megválaszolni néhány nagyon fontos kérdést. Húsz perc kemény munka, csak most, csak önöknek, csak egy kísérletre van idő!

Ne húzzuk az idegeket, máris jön az est mondata, amit Kárpáti Anett, egyébként kozmetikus válaszolt, amikor azt kérdezték tőle, hogy milyen üzleti karriert képzelne el magának. "Egy olyan szalont hoznék létre, ahol kifejezetten dekoratív hölgyek csinálnának munkákat férfiaknak" - mondta, mi meg azóta azon agyalunk, hogy ebben a formájában büntetné-e a dolgot a törvény. Külön kiemelendő választ adott Svedova Viktória is, aki arra a kérdésre, hogy hogyan szeret aludni, azt mondta, az a kedvence, ha állva, hátulról a tükör előtt teszi magáévá a fiúja, mert így látja belőle a legtöbbet.

És akkor innentől címszavakban a válaszok a legfontosabb kérdésekre: Aubert Evelinnek fekszik az édeshármas csajokkal, Geszti Helga hosszában átússza a Balatont a sikerért, Lévai Adrienn Svedova Viktóriát és Plecskó Izabellát is ágyba vinné, egyébként mostanában azt szereti, ha háton fekhet szex közben, Mónus Emese korbács, ostor, póráz, Krecskó Izabellán intimpiercing van, ahogy Turner Eszteren is.

A válaszok okozta sokkból még fel sem ocsúdtunk, amikor már véget is ért az esemény, a lányok leszaladtak a színpadról. Az, hogy ki lesz majd a döntőben néhány nap múlva kiderül, tényleg emberkísérlet volt ez, nem elődöntő. Annyi öröm viszont mindenképpen volt az eseményben, hogy nagyszerű játék volt az elődöntőn készült képekhez neveket rendelni, mert a lányok azonosítására szánt Playboy-ban annyira szét vannak fotosopolva, hogy szinte reménytelen a küzdelem. Vannak olyan lányok, akik a lapban megjelent két képen sem hasonlítanak már önmagukra, nemhogy élőben.

Kifele menet, hogy teljes legyen a kép, még összefutottunk két fehér nadrágos, szép pólós fiatallal, akik együtt távoztak egy angolvécéből, ahol biztosan nem drogozni voltak, hiszen az ilyen helyeken azt egyáltalán nem szokás.