A Hugo Boss magyar fennállásának hatodik évfordulója alkalmából elhozta a születésnapi bulijára meghívott vendégeknek az egyik McLarenes pilótát: az csak az est végén derült ki, hogy Hamiltont vagy Buttont láthatjuk testközelből. Lelőjük a poént: Hamilton jött el, tőle lehetett autogramot kérni, közös fotókat azonban csak pár kiválasztott készíthetett vele.

A két órás várakozás unalmán színpadi beszélgetésekkel igyekeztek könnyíteni a szervezők. A zsúr házigazdája Harsányi Levente volt, a sztárokkal – Cseh Lászlóval, David Merlinivel és a pilótával – Szujó Zoltán beszélgetett. Míg ők a Deák Ferenc utcában felállított emelvényen paroláztak, mi elindultunk ismert arcokat keresni a kellemesen pezsgőző tömegben, hogy megkérdezzük, nekik ki a kedvenc Forma-1-es pilótájuk.

Mini felmérésünkből az derült ki, hogy senkit nem érdekel az autóversenyzés, viszont baráti viszonyt ápolnak a Roland Divatház fejével, ezért jöttek el a péntek esti bulira. Ha ezt hallották volna a kordonon kívül várakozók, biztos elsírják magukat: ők alig láthattak valamit kedvencükből, mégis órákon át ácsorogtak a kerítésen kívül.

Kenyeret és cirkuszt

„Nem akarok blöffölni, elismerem az egész cirkuszt, fantasztikus, de én nem az vagyok, aki ott ül és a kanyarban lesi a kocsikat” – mondta Csonka András, aki hosszan beszélgetett Radnai Péterrel mielőtt megzavartuk kérdésünkkel. Radnait, a Playboy főszerkesztőjét jobban érdekli a verseny sikerének a titka, mint a futam: „Nem a versenyre, inkább a sikerének titkára vagyok kíváncsi. Ez a valaha volt „kenyeret és cirkuszt” modern verziója. Szüksége van rá az embernek, hogy ilyen maszkulin dolgokat nézzen néha”.

Cseh László már nem követi a Forma-1 eseményeit, de régebben volt kedvenc versenyzője: Schumachernek drukkolt. Ő azt kérdezné az érkező pilótától, ha lenne rá lehetősége, hogy mit csinál a verseny előtt pár perccel, hogyan koncentrál a feladatra. Till Attila azt hitte, meg fog lepni azzal, amit mond: „Ünneprontó kell legyek, nagyon nem értek a sporthoz, így a Forma-1-hez sem. Nem nagyon nézek sportot. A Vb-t megnéztem, de ebben járatlan vagyok, a Hamiltonon kívül nem tudok már nevet. Berendy barátom, akié ezek a boltok, ő meghívott, az ő bulijára jöttem, nem F1 partira”.

Frei Tamás is megjelent a rendezvényen, és – milyen meglepő – őt sem hozta lázba az F1 pilóta érkezése. „A kisfiamnak van kedvenc csapata, ő Schumacher rajongó. Nem megyek a Forma -1-re, holnap utazunk el, én külföldön élek már, Nizza mellett. Egyébként voltam a Monte Carlói futamon idén és majdnem megsüketültem” – mondta.

Lewis Hamilton Bob Marley-t hallgat

A pár órás lötyögést követően hirtelen felgyorsultak az események: Lewis Hamilton nagy sokára megérkezett, fotósok és biztonsági emberek gyűrűjében vonult fel Szujó mellé a színpadra. „Helló, hogy vagytok? Nem számítottam rá, hogy ilyen sokan lesznek.”—kezdte Hamilton, persze angolul. Azt is el kellett mondania, – vagy őszintén kikívánkozott belőle – hogy mennyire szereti Budapestet és a magyarokat, és mennyire sajnálja, hogy barátnője, Nicole Scherzinger nem lehet itt vele.

A folyamatosan mosolygó pilótát Szujó Zoltán elsősorban nem a versenyzésről kérdezte, de arról is beszélgetnek kicsit: Hamilton visszafogottan latolgatta a McLaren Mercedes esélyeit. „Bár most az időmérő edzések alapján nem mi voltunk a leggyorsabbak, reméljük, jót hoz a hétvége. Nagyon szeretem ezt a pályát, most is jó eredményekre számítok” – mondta.

„Imádok öltözködni, imádom a szép öltönyöket. Nagyon hálás vagyok a Hugo Bossnak a támogatásért, azért is, hogy itt lehetek” – tudatta az egybegyűltekkel a versenyző, mert természetesen öltözködési szokásairól is kikérdezték a Hugo Boss öltönyben virító pilótát. A zenei ízlése is szóba került, nyilván nem véletlenül: a riporterek előszeretettel kérdezgetik Hamiltont egyre híresebb nőjéről. Ő pedig nagyon szívesen beszél róla: „Nemrég a barátnőm új albumát hallgattam. Marvin Gay-t, Bob Marley-t szeretem, természetesen a barátnőm lemezét is meg kellett hallgatnom. Nagy zenebarát vagyok. Feltétlenül vegyék meg a barátnőm albumát, igazán frankó” – ennyi reklám még belefér.

Harc az aláírásért

Az interjú – és azt követő Boss-torta felvágás és pózolás – után a színpadról a Hugo Boss üzletbe vitték át Hamiltont: a boltot konkrétan megostromolta mindenki, aki szeretett volan aláírást vagy közös fotót, de a biztonságiak csak a VIP vendégeket és a fotósokat engedték be: odabent aztán úgy tolonganak a híres és kevésbé híres VIP-ek, mint a tini lányok Robert Pattinson forgatási helyszínén. Test test ellen harcban néhány szerencsésnek sikerül autogramot szerezni – Szulák Andrea kislányának például – Hamilton elvonult, majd folytatódott a csöndes, unalmas pezsgőzés.