Zimány jóban van Istennel, Karafiáth pedig a pszichológusával

2010.08.19. 16:33
Idén egy glammodellt és egy költőt hívtunk meg a Sziget Fesztiválra, arra számítva, hogy óriási egymásra találásnak leszünk a fül- és szemtanúi vagy fordítva, azaz kirajzolódik a két hölgy közötti véleménykülönbség. Második rész.

Nemcsak udvaroltak egymásnak, de a gyerekkorukra is visszaemlékeztek az idei Sziget Fesztiválra kivitt hírességek, Zimány Linda és Karafiáth Orsolya. Itt óriási különbségeket fedeztünk fel, mert míg a költő óvatosan fogalmazott a szülőkről, addig Zimány kizárólag az édesanyját istenítette. „Hallottam olyanról, akinek az első gyerekkori emléke az volt, hogy az anyjáék dobálták. Ő volt a labda, egy feka volt a kapuban, és le is ejtették. A szülők hajlamosak eldurvulni, a gyereket labdának vagy babzsákfotelnek használni. Én például szörnyű anya lennénk, nem is kívánom senkinek azt a sorsot, hogy a gyerekem legyen” – mondta Karafiáth.

A pszichológus olyan, mint a pedikűrös

Zimány Lindát édesanyja tartja kontroll alatt, persze mint mondta, ez a fajta féltés nem terhes, hanem jól eső. „Akkor is felhív, ha lát egy műsorban, ahol a rúzsom színe nem tetszik neki. Mindent tud rólam, nincsenek egymás előtt titkaink. Ő az az ember, aki sose akar majd nekem rosszat.”

Ebben a tourban tudtuk meg azt is, hogy Zimány rajongói általában tinédzserek, de olyan is előfordult már vele, hogy egy anyukától kapott levelet. „Volt egy anyuka, aki azt írta, hogy a családjában mindenki kedvel engem, sőt, a kislánya miattam akar jogi pályára menni, ez jól esett.”

A költő szerint a Karafiáth-keménymag a 25-30 éves nők között van, de nyolcvanévesek is rajonganak érte. „Sajnos a negyvenes férfiak nem szeretnek, pedig ők a kedvenceim” – mondta. Karafiáth minden további nélkül elmesélte, hogy pszichológushoz jár, mert sok benne lévő dolog eredetére kíváncsi. „Ha egy-két hónapig nem találkozom vele, elkezd hiányozni az életemből. Azért fizetem, hogy okosakat kérdezzen és mondjon. Lelkileg mindig feltöltődve jövök el onnan, olyan mint amikor a pedikűröstől távozol: úgy érzed, könnyebbek a lépteid.” A modell vele ellentétben mindig magával beszéli, meccseli le a problémákat, és nem mellesleg Istennel is jóban van.