A mexikói Jimena Navarrete nyerte a Miss Universe 2010 szépségversenyt. A 22 éves mexikói lány a 24 éves jamaikai és a 19 éves ausztrál jelöltet előzte meg a dobogón. A győztes a Las Vegas-i döntőn kijelentette, hogy szépségkirálynőként az AIDS és a mellrák elleni küzdelem fonosságára akarja felhívni az emberek figyelmét.

A 22 éves, guadalajarai Jimena Navarrete, vagyis Miss Mexikó nyerte kedd hajnaljra virraódra a Miss Universe 2010 elnevezésű szépségversenyt. A döntőben a 24 éves Miss Jamaikát és a 19 éves Miss Ausztráliát előzte meg.

A Miss Universe Las Vegas-i döntője lett a legnézettebb tévéműsor, közel 190 országban közvetítették, a One India beszámolója szerint mindenhol ezt a műsort nézték a legtöbben.

A döntőbe 15 versenyző jutott, őket a szokásos fürdőruhás, estélyis, okosat mondós körök alapján pontozták, majd a zsűri kiválasztotta a tíz legjobbat. Aztán megint szavaztak és kiderült, hogy ki az öt legjobb: Miss Mexikó, Miss Ausztrália, Miss Jamaica, Miss Ukrajna, Miss Fülöp-szigetek.

Itt sajnos elég sokan kiestek azok közül, akik fogadóirodákban fogadtak arra, hogy ki nyeri meg a versenyt, mert CBS információi szerint a legtöbben Miss Írországra szavaztak, de ő még a legjobb ötbe sem jutott. Természetesen sokan tettek Miss Mexikó és Miss Fülöp-szigetek, ahogy Miss USA sikerére is.

A győztesnek végül a tavalyi győztes, Miss Venezuela, Stefania Fernandez adta át a koronát. Természetesen idén is voltak különdíjak, a Miss Rokonszenves díjat Miss Ausztrália, Jesinta Campbell, a Miss Fotogén díjat meg Miss Thaiföld, Fonthip Watcharatrakul kapta. Ezen kívül volt még egy népviseletes vonulás , amin szintén Miss Thaiföld lett a nyerő.

A győztesek kiválasztása hosszú folyamat eredménye, aminek voltak szórakoztató része is. Például az, amikor meginterjúvolták a versenyzőket, és az interjú egyik szakaszában arra kérték őket, hogy utánozzanak hangokat: oroszlánt, bárányt, egy beinduló motort, egy rakétakilövést. A versenyzők több kevesebb sikerrel próbálkoztak, a felvételeket a YouTube-on lehet megnézni.

Annak ellenére, hogy állítólag a magyar lányok a legszebbek, idén sem jutott magyar versenyző a döntőbe . Babinyecz Tímea kiesett a múlt pénteki rostán, de legalább azzal emlékezeteset alakított, hogy megcsillantotta ingatag angoltudását , amivel kisgyerekeket is tanít.