Koroknay Géza szinkronszínész és asszonya, a tavaly februárban Foxy művésznéven, Benkő Dániel révén ismertté vált asszony valóban megtartotta ígéretét, és szombaton spirituális úton összekötötték az életüket. A pár sorsát csak egy papnő láncolta össze, anyakönyvvezető nem, mert Simon Eszter még mindig nem vált el előző férjétől.

„Sokkal szebb és bensőségesebb volt, mint amire számítottam. A papnő azt szerette volna, hogy koszorúkban vonuljunk be, de amikor rápróbáltam Gézára a koszorút, amit én készítettem virágból, akkor úgy nézett ki, mint Hofi a Hoféliában. Kijelentettem, hogy a koszorúkat nem vesszük fel, de ez nem jelentett problémát, nagyon rugalmas volt az Árkádia Fényeinek Spirituális Egyházának papnője, aki összeadott bennünket” – nyilatkozta a Velvetnek Simon Eszter, aki szombattól hivatalosan ugyan nem, de spirituálisan Koroknay Géza szinkronszínész felesége. A 41 éves asszony 2009 legsúlyosabb szerelmi négyszögének főszereplője volt. A Foxy művésznéven is ismert Simon Eszter ugyanis Benkő Dánielre vágyott, amit férje, Szamos György - állítólag - nem viselt jól, ezért kidobta az asszonyt, aki ezután kollégájánál, Koroknay Gézánál lelt menedékre. A 61 éves szinkronszínész, aki fénykorában a Szomszédokban is játszott, állítólag ezután szeretett bele az ő Foxyjába.

Koroknay háromszor jegyezte el asszonyát

Az asszony egy hónappal később bejelentette, hogy Koroknay meglehetősen egyedi módon – fartetoválással és intim piercinggel eljegyezte őt. Azonban mint megtudtuk, a szinkronszínész többször is megkérte Simon Eszter kezét. „Többféle eljegyzésünk volt. A tetováláson kívül volt egy teljesen romantikus eljegyzés, amikor az óriáskerék tetején kérte meg a kezemet egy gyűrűvel, és volt egy harmadik, amikor az ujjamra húzott egy gyűrűt otthon” – mondta Simon, akit arra kértünk, korábbi, hagyományos esküvőjét vesse össze az ezoterikus házasságkötéssel. „Ez nekem teljesen más volt, mint az első, az nagyon rutinszerű volt, ugyanis előtte tíz évig mondtam verseket esküvőkön. Tudtam, hogy mikor mi következik, bár mondjuk az első esküvőmön majdnem elbuktam, amikor fel kellett lépni az emelvényre a házasságkötő teremben. Abban volt más, hogy ez a szertartás nekem ismeretlen volt.”

Az esküvő előkészületei nem tértek el a hagyományostól: Simon Eszter végigjárta a fodrászt-kozmetikus-műkörmös-útvonalat, ahová a videóst is magával vitte, majd feldíszítették az autót, amivel barátnője, Derzsi Csilla szállította a párt a Vajdahunyad várába, a fotózásra. „Utána megtörtént a szertartás, ami gyönyörű lett, teljesen spirituális, vállalható dolgok voltak, mint az egyesülés a mindenséggel. Nem egymásnak, hanem magunknak tettünk fogadalmat, ami szerintem sokkal erősebb. A szertartás után elmentünk a Mongol étterembe egy még szűkebb baráti körrel. Végig menyasszonyi ruhában voltam, még akkor is, amikor a vacsora után lementünk az Arató Discóba bulizni. Vadidegenek jöttek oda gratulálni” – idézte fel a szombat éjszakát Simon Eszter.

Férjével baráti és testvéri viszonyt ápol

A szinkronszínésznőtől azt is megtudtuk, hogy férje, Szamos György nem volt ott az esküvőn, azonban a pár vendégül látta őt otthonában, sőt, még tortával is megkínálták. „Köztünk baráti és testvéri viszony van, csak az én családom részéről van egy kis konfliktus, mert néhányan azt hiszik, hogy ez egy édeshármas, pedig nekem Gyuri olyan, mintha a testvérem lenne. Nem fogom magára hagyni őt, mert dializált vesebeteg” – részletezte a válás megtagadásának okát az asszony. Amikor megemlítettük, hogy a válás után is tudná támogatni férjét, Simon Eszter csak annyit mondott: Szamos György nem akar elválni tőle, ő pedig nem akarja bíróság elé citálni a férfit. Bár mi anyagi okokat is sejtettünk e mögött, Simon Eszter rácáfolt feltételezéseinkre. „Sosem volt közös vagyonunk, még a vásárlásnál is mindig feleztük a számlát. Ő most az én lakásomban lakik, én pedig  a Géza bérelt lakásában.”

Foxy azt is elmondta, hogy a háromszorosan elvált Koroknay Géza részéről nem ütközött ellenállásba kapcsolatuk, a szinkronszínész fia sem problémázott. „Ő egy teljesen normális, nagyon intelligens fiú, az ELTE-re jár, nem szokott cirkuszolni” – fényezte ura fiát az asszony, aki bár nemrég befejezte a Tan Kapuja Buddhista Főiskolát, nem tervezi, hogy tibeti nyelvet és buddhizmust fog tanítani.