Angelina Jolie körülbelül két hete, és még nagyjából ugyanennyi ideig forgat a Fóti Gyermekvárosban, az otthonban lakók nyugalmát egyáltalán nem zavarva. A stáb az otthon több részén forgat egyszerre, elvileg innen mennek majd Turára.

A Fóti Gyermekváros közlekedési útvonalait nem kellett lezárni, de több épületet és a kastélypark egy részét is elzárták a bentlakók és a látogatók elől, hogy Angelina Jolie kényelmesen tudjon dolgozni az ország legismertebb gyermekotthonában.

A fóti Károlyi István Gyermekközpont egyik alkalmazottja a Velvetnek elmondta, hogy Jolie stábja a bent lakó gyerekektől teljesen elkülönítve, valószínűleg hajnaltól éjszakáig dolgozik. A pontos időszakot azért nem tudta megmondani, mert annyira el vannak választva egymástól az intézmény munkatársai, a gyerekek és a stábtagok, hogy szinte észre sem veszik, hogy egy nagyszabású forgatás helyszínére járnak dolgozni. A stáb mindent magának intéz, még saját szanitereket is üzembe helyeztek.

A színésznővel egyszer találkoztak, amikor bő másfél hónappal ezelőtt kiválasztotta a helyszínt. Körülbelül két hete tart a forgatás, és várhatóan még két hétig fognak az otthon területén dolgozni, több helyszínen. A munkatárs szerint innen mennek a már ismert helyszínre, Turára. Az nem derült ki, hogy a stáb miért pont a gyermekvárosnak otthont adó fóti Károlyi-kastélyt választotta ki helyszínnek, amikor több olyan kastély is van az országban, ahol egyáltalán nem végeznek semmilyen tevékenységet.

Hozzátette, számára az a legfontosabb, hogy a forgatással járó felhajtásból a gyerekek a legkevesebbet érzékeljék, a stáb a legkevésbé zavarja a szakmai munkát, és egyelőre maximálisan elégedett mindenki teljesítményével.

Arról egyelőre nem volt szó, hogy az egyébként sokat jótékonykodó Jolie a munka végeztével meglátogatja-e a bentlakó gyerekeket, esetleg valamilyen adománnyal támogatja-e az intézmény működését.