Winkler Róbert és Bazsó Gábor nem érzi úgy, hogy kiszúrt velük a Neo FM, és boldogok, hogy az Ezeröcsiből kihozták, amit lehetett. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a rádiónak megérje megtartani a műsort. Az újságírók nem gyászolnak, mert már "rutinosak a dolgok csinálásában és nem csinálásában."

Másfél hónap híján egy évig bírta a Neo FM-en Winkler Róbert és Bazsó Gábor Ezeröcsi című délutáni talkshow-ja, amelynek megszűnését a pénteki adás végén jelentették be az újságírók. Amint azt Bazsó Gábortól megtudtuk, a döntést szerdán, a rádióval közösen hozták meg, és nem azért hagyták a búcsút a műsor végére, mert megtiltották nekik, hogy beszéljenek, hanem mert a Danubius és a Sláger megszűnésekor épp elég érzelgős búcsúban volt része a hallgatóknak.

Az emberek délután zenére vágynak

„Nem volt elég jó a termék, mert bár számokban vertük az elsőszámú konkurenciát, a rádiónak lényegesen többe került egy műsorkészítő kollektívát eltartani, mint egy DJ-lányt. Ahhoz, hogy értelme legyen megtartani az Ezeröcsit a délutáni műsorsávban, az kellett volna, hogy öt és hét között rommá hallgassa az egész világ, és ebben az időszakban senki se szálljon ki a kocsijából. A Neo részéről egy merész kísérlet volt az Ezeröcsi, mert a délutáni talkshow mint műfaj, nem létezik a kereskedelmi rádiózásban. Az emberek délután zenét szeretnek hallgatni, a vicces beszélgetésekre reggel vágynak.”

Amint bebizonyosodott, hogy nem éri meg a délutáni műsorsávban hagyni, a rádió felajánlotta, menjenek át az este nyolc órás sávba, ám az újságírók ezt életszervezési nehézségek miatt nem vállalták. „Nekem kisvártatva gyermekem fog születni, ráadásul ha este csinálsz műsort, akkor minden este 11-kor érsz haza. Ez gyakorlatilag ugyanolyan rossz, mint a reggeli műsor.”

Nem érzik úgy, hogy kiszúrtak velük

Bazsótól azt is megtudtuk, Winklerrel egyáltalán nem érzik úgy, hogy kiszúrtak volna velük, tisztában vannak vele, hogy az Ezeröcsi itt, így erre volt képes. „Nagyon sok minden szeretett volna lenni egyszerre, és még így is nagyon boldogok vagyunk, hogy a maga időszakában egy ilyen jól teljesítő műsort csináltunk. Sajnos egy ilyen fából vaskarika szerkezetben nem tudott annyira jó lenni, hogy megérje az idők végéig üzemeltetni.” Arra a kérdésre, hogy folytatják-e az Ezeröcsit máshol, Bazsó annyit felelt, hogy ez több tényezőtől függ, de akkor sem szenvedik el a nagy halált, ha mégsem, „ugyanis mi azért a dolgok csinálásában és nem csinálásában is eléggé rutinosak vagyunk” – mondta.

Bár a műsorvezetők nem vágytak érzelgős búcsúra, azért a Facebookon elköszöntek a rajongóktól. "Nagyon rendesek vagytok, hogy sajnaltok, es koszonjuk a reszvetnyilvanitast, de ne legyetek duhosek a radiora. Ez nem gonosz kinyiras volt, hanem racionalis dontes: a szamok azt mutatjak, hogy delutan jobban mukodik a zene egy nagy radioban, mint a duma, meg az olyan mokas fickok dumaja is, mint mi. Elveztuk, szuper vo...lt, de az evolucio kegyetlen, kerdezzetek csak a brontoszauruszokat. - Karotta."