Angelina Jolie legalább két napja sikeresen rejtőzködik Budapesten, egyedül az egyik szomszédja mondta azt, hogy pénteken látta egy pillanatra a bérelt háza előtt. Rajta kívül egy, a színésznő miatt Magyarországra érkezett amerikai lesifotós látta egy pillanatra, de lefotózni ő sem tudta. A színésznő három autóval közlekedik, és a brit különleges alakulat képezte ki a testőreit.

Angelina Jolie egyik budapesti szomszédja, egy fiatal fiú elmondása szerint pénteken napközben látt a színésznőt a budai fenyvesek között bérelt háza előtt. Ezen kívül, egy kifejezetten Angelina Jolie miatt Magyarországra küldött amerikai lesifotós látta egy pillanatra szombaton, amikor három autó konvojával elhajtott otthonról, de lefotóznia neki sem sikerült az egyelőre hatékonyan bujkáló színésznőt.

Az amerikai lesifotós elmondása szerint Jolie legalább két kisbuszt használ a közlekedésre, amelyekre két személyautó figyel mindig. Egy a kisbusz előtt, egy mögötte, ha valaki meg akarja közelíteni a kisbuszt, akkor a személyautókkal keresztbe állva elzárják az utat, hogy a kisbusszal le tudják rázni az esetleges követőket.

A közlekedésben konvoj segíti, amikor meg nem autóval van, akkor két testőrt alkalmaz, egyikük csak rá vigyáz, a másikuk a gyerekekre. Mindkét testőr a brit különleges alakulat, az SAS tagja volt korábban.

A színésznő és a gyerekek védelmére szakosodott testőrökön felül a legalább 500 négyzetméteres, magas kőkerítéssel és fákkal elzárt ház őrzésére egy külön biztonsági céget kértek fel, akik több kocsiból figyelik folyamatosan a ház körüli mozgást.