Angelina Jolie a budapesti Rózsák terén forgatja filmjét, amit a forgatás idejére alaposan átrendeztek: összetört autók és tankcsapdák várják az odaérkezőket. Az elszórt díszletek között számos iskolás gyerek próbálja elcsípni a színésznőt egy képre vagy aláírásra. A leleményes fiatalok kétezer forintért árulják a fényképeiket. Csak egy környékbeli boltos nem boldog annyira, mert kiírták az üzletére, hogy árul bureket, de az nincs neki, pedig mindenki azt keresi. A forgatáson később Brad Pitt is felbukkant.

"Kirakták, hogy burek. Mindenki azt keresi, de az nincs" - mesélte a Rózsák terénél található kisbolt eladója, akinek az üzletét a tér többi részéhez alaposan átalakították Angeline Jolie filmforgatása miatt. Lecserélték a cégért, most úgy tűnik, mintha a tradicionális délszláv süteményt, a bureket árulná, pedig csak egy hagyományos kisbolt a hetedik kerületben. Azt mondja, boldog lenne, ha közelről láthatná Angelina Jolie-t.

Elmondása szerint hiába forgatnak a téren, ami elég nagy mozgást jelent a rengeteg stábtag, illetve bámészkodó rajongó miatt, a forgalma nem lett nagyobb, és a stábtól sem kapott pénzt az átalakításért. "Dehogy fizettek. Magyarországon ki fizet? De ha nincs pénz, nincs bajom" – fogalmazta meg az élet egyik nagy igazságát.

A plédániatemplomot és környékét összetört autókkal, építési törmelékkel, fából készült tankcsapdákkal és jelentős mennyiségű műhóval formálta át a stáb.

Angelina Jolie sokáig a templom kertjében dolgozott, messze elzárva minden rajongótól és fotóstól, de egy idő után kimerészkedett a rajongók közé, mert a templom kerítésén csimpaszkodó, jellemzően kisikorás korú rajongók elég hangosan és elég sokáig sikítozták a nevét. Amikor odament hozzájuk, a testőrei néhány másodpercig bizonytalanul szemlélték az eseményeket, majd hagyták a dolgot.

Angelina Jolie kezet fogott a rajongóival, míg a forgatáson ugyancsak felbukkanó Brad Pitt csak távolról integetett. A színésznő számos autogramot is kiosztott, miközben a gyerekek és a fotósok a kerítés túloldaláról fényképezték. Néhány autogram megtekintése után megállapíthatjuk, hogy a színésznő aláírása leginkább úgy néz ki, mintha valami űrlény írta volna.

A téren található szerb tanítási nyelvű iskola tanulói szemfülességükről tettek tanúbizonyságot, amikor a színésznő távozása után azonnal elkezdték árulni a róla készült mobiltelefonos felvételeket. Kétezer forintról indulnak a képek, de ha valaki nagyon szeretne magának fotót Jolie-ról, simán le tudja alkudni az összeget ötszáz forintra.

Egy feltűnően részeg bámészkodó közben arról magyarázott, hogy reggel óta már kétszer is sikerült belógnia a forgatásra, igaz, mindkétszer kidobták. "Ha adsz százezret, bemegyek testre, és megcsinálom" – mondta arról, hogy szívesen lefotózná a színésznőt közelről.