Angelina Jolie mind a négy gyereke jól beilleszkedett a francia iskolába, ahol különórákra is járhatnak, így a magyar történelemmel, néptánccal is ismerkedhetnek. A korábbi hírekkel ellentétben nem kellett az iskolában titoktartási papírokat aláírni, illetve a telefonokat sem kobozzák el.

"A Jolie-Pitt gyerekek az első pillanattól kezdve kiválóan beilleszkedtek az osztályokba, tanulnak, játszanak és együtt esznek az osztálytársaikkal , akik hamar befogadták őket. Emellett részt vehetnek az alábbi iskolai szakkörökön is: a magyar történelem felfedezése, magyar néptánc, kézműves foglalkozás, land art, karate" - nyilatkozta a  Budapesti Gustave Eiffel Gimnázium igazgatósága a Velvetnek az iskolába járó négy ismert gyerekről.

Az iskola dolgozói és a család heteken keresztül egyeztetett, hogy az érkezést megfelelően meg tudják oldani. Többek között biztosítani kellett egy kísérőtanárt angolból, hogy a gyerekek a Los Angeles-i iskolájuk tanmenetét is követni tudják.

A korábbi hírekkel ellentétben nem akkora a szigor, mint ahogy az megjelent, a dolgozók és az iskolába járók nem írtak alá titoktartási szerződést. "Az iskola élete a megszokott kerékvágásban zajlik. Ellentétben a nemzetközi és magyar sajtóban megjelent téves hírekkel, senki nem írt alá titoktartási szerződést, illetve egyetlen egy mobiltelefont sem koboztak el az iskolàban. A magánszféra tiszteletben tartására való emlékeztetés elengendőnek bizonyult" - írták az iskola részéről.

Az iskola szolgáltatásait több millió forint értékben veszi igénybe a színésznő. Két fia, a kilencéves Maddox és a hétéves Pax-Thien az intézmény általános iskolai részébe járnak, a négyéves Shilos és az ötéves Zahara meg az óvodába. Az óvoda negyedévre nagyjából négyszázkilencvenezer forint egy gyereknek, az általános iskola alsó tagozata kb. ötszáznyolcezer (tandíj, PDF). A négy gyerek negyedévi oktatása összesen majdnem kétmillió forint, pontosan 1993990. Erre még rájön néhány tízezer forintnyi kiegészítő költség, mint az óvodai felügyelet, meg az iskolai tanulószoba díja.

A négy gyerek menzai ellátása ezen felül még közel százhetvenötezer forintba kerül a három hónapra (menza díja, PDF).