Csődeljárást kérelmezett az ABBA volt énekesnője, Anni-Frid Reuss egy cég ellen, akik elmulasztották visszaadni neki azt a mintegy 1,4 milliárd forintnak megfelelő összeget, amit kölcsönadott nekik. Reuss ügyvédje azt tervezi, hogy ha a cég tulajdonosa továbbra sem fizet, bíróságon követelik vissza a pénzt. A férfi állítja, úgy tudta, ajándékba kapta a pénzt, hogy megépíthesse belőle templomát.

Csődeljárást kezdeményezett egy tradicionális kínai gyógymódokat kínáló cég ellen a 70-es évek egyik legismertebb zenekara, az ABBA énekesnője, Anni-Frid Reuss. A 64 éves, akkoriban csak Frida néven futó énekesnő azt állítja, 1,4 milliárd forintnak megfelelő összeget adott kölcsön a cégtulajdonosnak egy spirituális központ építésére, ő azonban nem fizette vissza. A cégtulajdonos, Marcus Bongart mélységes csalódását fejezte ki e fordulat miatt, mivel azt állítja, sejtelme sem volt róla, hogy azt a pénzt vissza kellene adnia.

„Hatalmas sokk volt, mindannyian nagyon szomorúak vagyunk, hogy a pénzt kölcsönnek szánta, azt hittük, adomány. Frida szeretett volna támogatni minket, és azokat a tradíciókat, amiket őrzünk. Régóta jó barátok vagyunk. Volt némi nézeteltérésünk, ugyanis nem tudtunk dűlőre jutni abban, hogyan alakítsuk, fejlesszük a templomot. Csak ennyi történt. A pénz nincs a számlámon, hogy vissza tudjam fizetni, mindent befektettem a buddhista templomba” – nyilatkozta a svéd The Localnak Bongart.

Bongart egyébként meg is építtette a Yangtorp Qigongot, ami harcművészeti központként és templomként funkcionál. A központot Bongart másik cége, a tradicionális kínai gyógymódokat kínáló Medical Qigong Investment AB működteti, így ha az csődbe megy, akkor a központnak is befellegzett.

Ez valószínűleg aligha zavarná az ABBA énekesnőjét, ügyvédje, Carl-Gustaf Söder szerint ugyanis szó sincs arról, hogy Reuss ajándéknak szánta volna a több mint egymilliárd forintnak megfelelő összeget. „Már inkasszózták a cég számláját, nem is értem, hogyan állíthatja azt, hogy az összeg ajándék volt” – vágott vissza a kuruzslónak Reuss ügyvédje, aki a kifizetés ismételt elmulasztása esetén bíróságra viszi az ügyet.