Courteney Cox válása hatására körülnéztünk az egykori híres sorozat szereplőinek magánéletében: a hat emberre összesen három válás, és csak egy igazán tartós, boldog házasság jut. Matthew Perry függőségeivel küzd, David Schwimmer csak pár hónapja él férjként egy nála 20 évvel fiatalabb nővel (ki tudja meddig), Courteney Cox 11 év után válik. Jennifer Aniston még mindig szingli,de legalább Lisa Kudrownak bejött az élet: 15 éve van férjnél, és állítólag vele minden rendben.

Courteney Cox Arquette 11 évig bírta párterápiával és sok beszélgetéssel fenntartani házasságát. A napokban bejelentette, hogy elválik David Arquette-től. Cox a második leghosszabb házassággal büszkélkedhet a Jóbarátok stábjában, Lisa Kudrow vezet a maga 15 évnyi házasságával. Jennifer Aniston 5 évig élt Brad Pittel, és bár azóta sincs komoly kapcsolata, ezzel a fél évtizeddel egész kitartónak számít a sorozat színészei közt. Matt Le Blanc 3 év után lépett le feleségétől, valószínűleg beteg gyermekük ápolása lökte egy új nő karjaiba. David Schwimmer pár hónapja házas, Matthew Perry pedig nem is próbálkozott ilyesmivel.

Courteney Cox (Monica Geller): 11 év házasság

Courteney Cox a Jóbarátok Monicája 11 év után válik férjétől, David Arquette-től. Monica magánélete kevéssé volt bonyolult – Richarddal majd Chandlerrel járt – és mostanáig úgy tűnt, Coxszal is minden rendben. A színésznő a Sikoly forgatásán ismerkedett meg David Arquette-el, 1999. június 12-én összeházasodtak, szinte napra pontosan 5 évvel később megszületett kislányuk, Coco Roley Arquette, akinek Jennifer Aniston lett a keresztanyja. Arquette előtt Cox sokáig Michael Keatonnal élt együtt (1989-től 1995-ig), aztán Adam Duritzcal randizott, akivel később Aniston is megpróbálkozott. Cox példás házasságban élt, és mindent meg is tett azért, hogy kapcsolatuk ne romoljon meg.

„Nagyon meglep, hogy az emberek csak úgy elválnak – én inkább dolgozom a kapcsolatomon. A terápia segít. Olyan könnyű eltávolodni a másiktól: a házasságon dolgozni kell. Szerintem minden megoldható, ha beszélgettek egymással: jó, ha ebben szakember segít. Így nem felejtem el, miért vagyunk együtt” – mondta Cox még 2006-ban. Úgy tűnik, a sok beszélgetés sem tudta megmenteni házasságukat, a The Sun-ban most a válásuk indoklásaként kiadott közlemény olvasható: „Azért döntünk a válás mellett, mert jobban meg szeretnénk ismerni magunkat, azt, hogy mit várunk el partnerünktől és mire van szükségünk a házasságban. Nagyon jó barátok maradunk, és felelősségteljes szülei maradunk lányunknak. Továbbra is mélyen szeretjük egymást” – áll a közleményben.

Jennifer Aniston (Rachel Green): 5 év házasság

Jennifer Aniston magánélete közel sem problémamentes: Tate Donovan jegyese volt, amikor beleszeretett Brad Pittbe, akivel 2000-ben Malibun házasodtak össze. Öt éven át mindenki Anistont irigyelte: addig, amíg Pitt el nem hagyta Angelina Jolie-ért. A korábbi álompár 2005 januárjában külön költözött és gyorsan el is vált (2005. október 2-án mondta ki a bíróság a válást). Aniston Vince Vaughnnal vigasztalódott, de rövid időn belül, 2006 decemberében szakítottak – írja a The Sun. Nagyon nehéz lenne követni, Aniston kikkel járt az elmúlt 4 évben: többek közt egy angol modellel, Paul Sculforral fűzte szorosra a szálakat, aztán többször összejött és szakított John Meyer rockzenésszel, a közelmúltban Christopher Gartin színésszel találkozgatott. Anistonnak nincs szerencséje a férfiakkal, így továbbra is ő a legmenőbb egyedülálló hollywoodi nő. A Jóbarátokban az általa megformált karakter, Rachel magánélte is mozgalmas: majdnem összeházasodik a fogorvos Barryvel, lefekszik Paoloval, beleszeret Rossba, összejön vele, majd szakítanak és újra összejönnek, gyerekük születik de nem jönnek össze, aztán mégis.

David Schwimmer (Ross Geller): pár hónapja házas

Schwimmer nemrég jelentette be, hogy júniusban feleségül vette barátnőjét, Zoe Buckmant. A pár 2007-ben ismerkedett meg, amikor a színész asztalra várt a londoni Cuckoo Klubban. Buckman 20 évvel fiatalabb Schwimmernél, akinek eddig nem gyakran volt fix csaja: „Anyám minden héten megkérdezi: találtál már barátnőt? Engem is foglalkoztat a kérdés, már igazán lehetne gyerekem és családom” – mondta a színész 2007-ben. Schwimmer általában színésznőkkel járt – 2001-ig Mili Avitallal, 2003-ig Carla Alaponttal –, de Natalie Imbruglia is megfordult az ágyában.

„David odáig van Zoé-ért, azt mondja, ő a nagy Ő. Nagyon gyorsan történtek a dolgok. David biztosan akart lenni benne, hogy együtt tudnak élni, és nagyon is jól megy a dolog” – nyilatkozta egy ismerős a lapnak. Schwimmer a sorozatban Rosst játszotta: Ross felesége leszbikus lett, majd a férfi újraházasodott Emily-vel, de mindvégig Rachelbe volt szerelmes.

Matthew Perry (Chandler Bing): soha nem házasodott

„Tetszik a gondolat, hogy van nagy Ő, de tulajdonképp azt hiszem, az Igazi nem létezik. 12.000 Igazi van és minden csak az időzítésen múlik” – nyilatkozta Perry, aki máig nem választotta ki nagy szerelmét a tömegből. A színész sokáig drog- és alkolholfüggéssel küzdött, közben olyan nőket szedett össze, mint Yasmine Bleeth, Julia Roberts, Neve Campbell és Heather Graham, de egyikükkel sem bírta sokáig.

Perry 2000-ben olyan súlyos állapotban volt alkoholproblémái és gyógyszerfüggősége miatt, hogy rehabra kellett mennie, ami azt az érdekes esetet hozta össze, hogy Chandler karaktere a hatodik szezon utolsó része és a hetedik szezon első része között tíz kilót fogyott, pedig a sorozat szerint ugyanaz a jelenet folytatódott a következő évadban. 2003-ban volt egy komoly kapcsolata Rachel Dunnal, de ennek is 1 éven belül vége lett a drogok miatt. „Nem volt nagy drámázás a szakítás körül, csak egy közlemény, miszerint Matthew a józanságra akar összpontosítani” – mondta akkoriban a pár egy ismerőse. Perry Jóbarátokban játszott szerepe szöges ellentéte annak, ami a színész életében történt: Chandler ugyanis feleségül vette Monicát és boldogan éltek, amíg vége nem lett a sorozatnak.

Matt Le Blanc (Joey Tribbiani): 3 év házasság

Szerepe szerint a sorozatban lefeküdt fél New Yorkkal, a valóságban azonban nem váltogatta gyakran nőit. 1997-ben találkozott élete szerelmével, Melissa McKnight modellel, akinek 2 gyereke volt előző házasságából. Le Blanc hamar belejött a gyereknevelésbe, 1999-ben megkérte McKnight kezét, 2003-ban összeházasodtak. „Nagyon édesek együtt. Szeretik egymást, igazán, szívből” – mondta egyik ismerősük az esküvőn. Egy évvel később megszületett Le Blancék közös gyereke, Marina Pearl LeBlanc. A kislány egy ritka agyi rendellenességgel született, amely mozgásszervi zavarokat okoz.

A szülők kapcsolata ezt nem bírta, Le Blanc 2006-ban sztriptíztáncosnők körében vigasztalódott, és még abban az évben kimondták a válást. McKnight meg akarta volna menteni házasságukat, de az akkor 39 éves LeBlanc hamar továbblépett: Andrea Anders színésznővel kezdett randizni, akivel a Joey című sorozatban játszott együtt. „Matt végre rájött, hogy talán nem való neki a házasság. Elég rossz erre akkor rájönni, amikor már van családod, aki számít rád” – mondta a The Sunnak a színész egyik ismerőse.

Lisa Kudrow (Phoebe Buffay): 15 év házasság

Bár a Kudrow által játszott Phoebe rövid távú kapcsolatok sorát vonultatta fel, magánéletében ő mondható a sorozat színészei közül a legsikeresebbnek. A híres amerikai showmannel, Conan O'Briennel hosszú ideig voltak együtt. 1993-ban szakítottak, és utána sokáig nem randizott a páros egyik tagja sem.

1995-ben Kudrow volt az első színész a Jóbarátokból, aki megházasodott: Michel Stern-hez, egy francia reklámszakemberhez ment feleségül. 1998. május 7-én megszületett fiuk, Julian Murray, és mai napig nincs semmi baj a pár házasságával.