Már a Megamániában is azt szavaztatták meg a nézőkkel, hogy szerintük kell-e fogynia a Megasztár 5 döntősének. Tolvai Renátát nem zavarja, hogy mindenki a husijával foglalkozik, mint azt a Velvetnek elmondta, az egész élete a kilói megszabadulásáról szól. Azt viszont nem érti, miért támadja mindenki szegény Mester Tamást a korábbi beszólásáért.

Szerintetek kell-e fogynia Tolvai Renátának? – tették fel a napi szavazós kérdést a kedd esti Megamániában a műsor szerkesztői. A Megasztár 5 döntősének alakjára két héttel ezelőtt Mester Tamás hívta fel a figyelmet, aki élő adásban husizta le az énekesnőt: "Dinamikusan mozogtál, úgyhogy csak egy apró kritika, amihez nem is nagyon értek: egy kicsit husi vagy ahhoz, hogy ennyire szexi legyél – mondta akkor az ítész, akinek véleménye megosztotta a közönséget. Sokan túl erősnek vélték a beszólást, ám a Megamánia szavazatainak tanúsága szerint a nézők többsége úgy gondolja, Tolvainak valóban fogynia kellene.

„Egyáltalán nem zavar, hogy mindenki ezzel foglalkozik, hiszen nekem az egész életem a fogyókúráról szólt” – nyilatkozta a Velvetnek a versenyző. „Nem szégyen ez, sőt, lehet, furcsán hangzik, de én szeretek is fogyókúrázni. Azt viszont nem értem, miért hiszi mindenki, hogy engem Mester Tamás megsértett. Egyáltalán nem volt erős beszólás, sokkal erősebben is fogalmazhatott volna. Ráadásul én tisztában vagyok az adottságaimmal. Ő sem azért mondta, hogy megsértsen, mégis, mindenki rászállt szegényre emiatt. Mindezek után bocsánatot is kért tőlem. Nem értem, hogy miért van ekkora botrány ebből”.

Tolvai elmondta, hogy a cél érdekében általában keveset eszik, illetve kihagyja a vacsorát, és „sportolgat ”. „Vigyázok. Régebben jártam masszázsokra is, amikre majd a későbbiekben is szeretnék, csak most a Megasztár miatt erre nincs lehetőség.”  Hozzátette, alkata genetikai adottság, így született, ettől függetlenül nagyon jól érzi magát, de minden sokkal jobb lenne 5 kiló mínusszal. Ez az utolsó öt kiló viszont nehezebben megy le, mint a korábbiak.