A színésznő, akit másfél millióval vertek át, míg itt forgatott, pasijától meg egy 5 milliós fényképezőgépet loptak el, lenyomta a "Budapest gyönyörű, a magyarok kedvesek, ő meg egész biztos visszajön még" PR-szöveget a magyar lapoknak.

Budapestből csak annyit látott, amennyit a forgatás közben láthat az ember, de az tetszett neki annyira, hogy elhatározta: ide még visszajön - mondta el a szokott világsztár-sablonszöveget a Vasárnapi Híreknek  Angelina Jolie. A híres magyar konyháról csak azért nem emlékezett meg, mert arról már korábban nyilatkozott.

Az amerikai filmsztár az elmúlt hónapokban Budapesten forgatta a jugoszláv háború idején játszódó szerelmi történetének egy részét, és azt állítja, nem csalódott a forgatást előkészítő kollégáiban, akik azt mondták neki: a helyszín és a stúdió tökéletes, Budapest pedig tele van filmes profikkal. A színésznő a magyar valóságot természetesen a hagyományos értelemben is megtapasztalhatta: a Tűzrakteret például duplán kellett másfél millió forintért kibérelnie forgatási helyszínként, mivel első alkalommal a portás átverte a stábot, és meglépett a pénzzel. Élettársa, Brad Pitt pedig állítólag 5 milliós Leica S2-es fényképezőgépét bukta, amit "csak egy kicsit" hagyott őrizetlenül a József Attila lakótelepen forgatva.

Jolie filmje sztorijáról is beszélt a lapnak. "Rengeteget olvastam, töméntelen mennyiségű híradót, dokumentumfilmet néztem végig, és szakértőkkel agyaltam. A végső lökést az adta meg, hogy a régióból válogattam össze a szereplőket, akik megosztották velem a saját sztorijaikat, és részletesen elmesélték, hol, hogyan élték át a háborút, s mi mindenen ment keresztül a családjuk. Ami Jugoszláviában történt, annyira friss és fájó, hogy akár ma is megtörténhetne. Az emberiség még évtizedekkel a második világháború után is képtelen megbirkózni bizonyos feszültségekkel. Ugyanakkor ez a film gyönyörű mese is, amelyből kiderül, milyen emberek lakták az egykori Jugoszláviát. Nem volt szándékomban politikai filmet csinálni. Embermesét akartam."

Azt is elmondta, mióta gyerekei vannak, minden országot abból a szemszögből néz, hogy mennyire gyerekbarát. Ebből a szempontból pedig Magyarországnak jeles osztályzatot ad - mondta a színésznő, akit Magyarországra pasija, Brad Pitt és hat gyereke is elkísért.