Bangó Margit lánya, Marika két hónapja esett át egy életveszélyes lépinfarktuson: Bangó a vasárnap este adásba került Esti Sztori felvételén Ómolnár Miklós mellett a Velvetnek is beszámolt lánya hosszú és fájdalmas betegségéről, mert mint mondta, fontos, hogy az emberek higgyenek abban, minden betegségből van gyógyulás. Marika azóta jól van, Bangóék a héten már fel is lépnek.

Bangó Marika két hónappal ezelőtt hirtelen rosszul lett, eleinte senki nem tudta, mitől: „Bevitték a kórházba, ahol azt mondták, miután rengeteg vizsgálatot végeztek rajta, hogy helico baktériuma van a Marikámnak, ami nem egy égbekiáltó dolog, hogy ekkor fájdalmat csináljon. És kapta az infúziót, kapta a fájdalomcsillapítót és annak ellenére sem múlt el a fájdalma” – mondta el a Velvetnek Bangó Margit. „Na most tudni kell, hogy a Marikám hallatlan erős, nem az a típus, aki elhagyja magát és nyávog, hanem amikor már ő sír, akkor komoly baj van nála… Olyan mint én” – tette hozzá.

A fájdalomcsillapító és az előírt diéta betartása mellett sem lett jobban Bangó imádott lánya, sőt, három héttel ezelőtt állapota rosszabbodott: ez alkalommal már meg tudták állapítani, mi baja: „Jakab professzor rögtön megállapította, hogy nagyon nagy baj van a léppel. Életveszélyes. Hirtelen nem akartam hinni a fülemnek, nem akartam elfogadni. És akkor mondta, hogy ez egy lépinfarktus, ami 10.000 emberből egy embernek van és hogy a praxisa alatt 2 esettel találkozott… Soha nem hallottam, hogy ilyen betegség létezik…” – mondta a Kossuth-díjas énekesnő.

A lépinfarktus során a lépartéria trombózisa vagy embóliája lép fel, melynek következtében a lép vérellátásában zavar keletkezik, és akár az egész lépállomány elhalhat. Leggyakrabban trombózisképződésre hajlamosító hematológiai betegségek állnak a háttérben – írja a drdiag.hu. Bangó Marika trombózisa a lép és a máj közötti fő érben, a májhoz közel alakult ki, ettől veszélybe került mája vérellátása, állapota azért is volt olyan súlyos.

„Tizenkét napig volt vele ez a kegyetlen nagy fájdalom. Gyulladás lépett fel, nagyon kemény antibiotikumokat kapott, egyik baj hozta a másikat. Az orvosok tovább keresik a betegség okát. Nemrég jött meg az egyik fontos vizsgálat eredménye, ebből az derül ki, hogy genetikai oka is van. Tőlem örökölte szegény, nekem is volt tüdőembóliám” – mondta Bangó, aki azért meséli el mindezt, hátha története erőt másoknak.

„Vannak, akik csak a jót teregetik ki, a rosszról megfeledkeznek, nem akarják, hogy tudják, főleg hogyha betegségről van szó. Amikor én is nagyon-nagyon beteg voltam pár évvel ezelőtt, akkor is teljes hírzárlat volt. Amikor már jobban lettem, akkor láttam, milyen hatással vagyok azokra az emberekre, akik hasonló bajban, betegségben szenvednek, mint én. És akkor azt mondtam, igenis beszélni kell róla, azért, hogy higgyenek, hogy van kiút, van minden betegségből gyógyulás” – osztotta meg a Velvettel Bangó Margit, aki a héten már újra együtt koncertezik lányával, Bangó Marikával.