Damu Rolandnak nem csak a Jóban Rosszban-ból kell távoznia: a Pódium Színház megválik tőle, az NCIS-t szinkronizálja tovább, a Kalocsai Színházban pedig erősen gondolkoznak azon, hogy tovább szerepeltetik-e a Komámasszony, hol a stukker? című darabban. A színész nem kommentálta a híreket. Unokatestvére, Zita azonban készségesen beszámolt a Bestnek arról, hogy családjukban "elfogadott dolog, ha egy férfinek eljár a keze". Damu sorozatszerepét Szikszai Rémusz veszi át.

A Jóban-Rosszban egykori színésze nem szinkronizálhatja tovább a TV2-n futó NCIS-t. „Eredetileg nem így terveztük, de változik az NCIS szinkronstábja. DiNizzo szerepét Schmied Zoltán fogja átvenni” – jelentette be a TV2 egy internetes közösségi oldalon.

Szikszai Rémusz lesz Damu utódja

A TV2 időközben meghívásos castingon döntötte el, ki viszi tovább Várnagy Előd karakterét. „Az egyre aljasabb Várnagyot Damu Roland távozása után új színész, Szikszai Rémusz kelti életre, akit a színházba járó közönség már jól ismerhet” – áll a TV2 sajtóközleményében.

A 39 éves, két gyermekes színész a kilencvenes években szerződött a kolozsvári színházhoz, 1997-től a Bárkában játszott, idén az Új Színházban és a Nemzetiben lépett fel. Színházi és filmes munkái mellett a Duna TV műsorvezetőjeként is dolgozik. „A színházi munka után a Jóban Rosszban egy teljesen új kihívás lesz, de állok elébe. A sorozatot nem szoktam nézni, hiszen amikor adásba kerül, én általában színpadon állok. Anyósomtól azonban nagyjából képben vagyok a történettel, már felkészített Várnagy Előd szerepére” – nyilatkozta Szikszai a TV2-nek.

A színész már el is kezdett forgatni a TV2 stábjával. Damu Roland januárig látható a rosszfiú szerepében, a vele felvett jelenetek mind adásba kerülnek.

Damu színházi munkáinak is búcsút mondhat: a Pódium Színházból és a Kalocsai Színházból is mennie kell. „Egy néhány hét múlva esedékes előadásunk helyszínén jelezték, hogy nem örülnének annak, ha Damu Rolandot a szereplők között látnák. Már a mostani eset előtt is rossz volt a híre, és nem tett jót a színházunknak, hogy a nevével próbáltuk eladni az előadásokat. A színpadi munkájáról csak jót tudok mondani, nem úgy az emberi dolgairól. Nem számítunk többet rá” – mondta a Borsnak Bednai Natália, a Pódium produkciós igazgatója. Damu röviden kommentálta a híreket: „Nem baj… Épp mikrofon előtt ülök, hadd dolgozzak”.

"Én az ő helyében jót nevettem volna az egészen"

A Bestnek Damu unokatestvére, Zita számolt be a színész viselt dolgairól, de mint mondta, családjukban csupán egyfajta nevelési módszer a verés: „Nálunk teljesen elfogadott dolog, ha egy férfinak eljár a keze. A nőknek azt kell tenniük, amit a férfi mond. Ezért gondolom azt, hogy Roland egész biztos nevelő célzattal ütötte meg Timit. Jelzés volt ez, hogy a lány legközelebb már tudja, mit engedhet meg magának” – mondta a nő, aki évekig együtt élt Damuval.

„Lehet, hogy elcsattant néhány pofon, de mással is megesik az ilyesmi. Szerintem olyan nagy bűnt nem követett el Roli, végül is nem halt meg Timi… Én az ő helyében jót nevettem volna az egészen. Nem értem, miért kell ennyire felfújni ezt az ügyet” – tette hozzá.

Palácsik az ominózus éjszaka után mankóval közlekedett, állítólag csigolyája sérült. Damu nemrég szabadult 12 börtönben töltött nap után, és mint mondta, szeretné, ha exbarátnője is megtudná, milyen egy zárkában négy ember előtt lavórban fürdeni.