A lap portrésorozatához egyperces fekete-fehér kisfilmek is készültek, amelyeken híres hollywoodi színészek elevenítenek meg klasszikus filmes karaktereket. Natalie Portman fáradt dívát játszik, aki az előadás után megszabadul a kosztümjétől, Tilda Swinton szenved, Javier Bardem dühöng.

A New York Times magazin portrésorozattal tisztelgett tizennégy olyan színész előtt, akik véleményük szerint az idén kiemelkedő játékukkal komolyan meghatározták az amerikai mozit. A Fourteen Actors Acting című tablóhoz egyperces fekete-fehér kisfilmek is készültek, amelyben a színészek valamilyen hangulatot, érzelmet, klasszikus filmes karaktereket alakítanak: Tilda Swinton Jeanne D'Arc-ként szenved, James Franco önimádóan tetszeleg, Javier Bardem dühös , Vincent Cassel Gene Kellyt idézve táncol , Michael Douglas Keresztapásan ijesztő. Natalie Portman pedig ‘40-es évekbeli ruhában, fáradt dívát alakítva vetkőzik le, mert mióta nem szégyellős, már szívesen csinál ilyet. Igaz, a kisfilmen nem megy el a teljes meztelenségig, cserébe viszont parókájától is megszabadul.

A fekete-fehér klasszikus videó- és portrésorozatot a norvég fotográfus, Solve Sundsbo készítette, aki egy éve örömmel fotózott telt idomú nőket a címlapokra. Sundsbo elismert divatfotós, Chanel, Yves Saint Laurent és Dolce&Gabbana kampányokon is dolgozott. “Ikonikus képekben kell kevesebb mint egy perc alatt elbeszélni egy történetet, ami olyasmi mint egy vers, és vezetheti a képzeletet” – mondta el a projektről Sundsbo. A színészek egyperces játékához szimfonikus zenekar adja a hangulatot. A portfolióhoz hasonlítható sorozat a New York Times-ban jelent meg vasárnap.