Bár szeptemberben Ryan Reynolds még boldogan újságolta, hogy mennyire remek a házassága a színésznővel, most ők is beléptek azon celebek sorába, akik elválnak. A világ egyik legdögösebb nője és legszexisebb pasija két évig bírta a házasság kötelékét. Komoly, a sajtó által is dokumentált balhéik nem voltak, igaz, a kapcsolatukról csak módjával beszéltek. Csak annyi tudtunk, hogy hűségesek egymáshoz… elvileg.

Szinte nem múlik el nap anélkül, hogy ne érkezne hír egy újabb hollywoodi pár szakításáról. Ezen a héten Elizabeth Hurley indította a váláscunamit, majd folytatta a Dexter című sorozat két főszereplője, Michael C. Hall és Jennifer Carpenter, ezután következett Scarlett Johansson és Ryan Reynolds bejelentése.  Nyilatkozatukban azt írják, közösen, alaposan átgondolva hozták meg a döntést, hogy inkább külön folytatják tovább. Hozzátették, a válás teljességgel baráti és szeretetteljes lesz: "Szerelemből léptünk ebbe a kapcsolatba, és most szeretve és barátian lépünk ki belőle. Bár nem várhatjuk el a teljes diszkréciót, értékelnénk, ha mégis tiszteletben tartanák a magánélethez való jogunkat” – idézi a US Magazine az udvarias nyilatkozatot.

Csak csendben, csak halkan

A 26 éves színésznő és 34 éves kollégája 2008 májusában jegyezték el egymást, és még szeptemberben össze is házasodtak a kanadai Vancouverben. A pár megpróbálta titokban tartani a nagy eseményt, és házasságukat később is igen diszkréten kezelték, a nyilvánosság előtt is csak nagyon ritkán jelentek meg egymás oldalán. A románcukról egyébként már 2007-ben pletykáltak, és paparazzóképek is készültek az együtt andalgó hírességekről. Scarlett Johansson ebben az évben bizarr ajándékkal lepte meg barátját: aranyba öntött bölcsességfogával örvendeztette meg Reynoldsot. 2008 januárjában már az eljegyzésről szóltak a hírek, igaz, kissé korai volt az öröm. Két hónappal azután, hogy a világ legdögösebb színésznői között számon tartott Johansson már a menyasszonyi ruhák közt válogatott, azt írták a lapok, hogy a pár majdnem szakított, ugyanis a színésznő még nem akart családot alapítani, míg Reynolds másként vélekedett a dologról.

A nyitott házasság szóba sem jöhetett

Röviddel a tényleges eljegyzés után Scarlett Johansson kifejtette, a monogámia igazi kihívás, igaz, ő a kivételek közé tartozik: „Hiszek abban, hogy mindenkinek van egy lelki társa. Mindig monogám kapcsolatban éltem. Soha nem mennék bele egy nyílt kapcsolatba. Szörnyű lenne.” Ebben a témában később is előszeretettel nyilatkozott: „Nem gondolom, hogy az emberi lény természeténél fogva hűséges lenne. Ez egy igen nehéz és kemény dolog, ami némelyeknél bizony komoly erőfeszítést jelent”.  Bár szerinte a színészeknek különösen nehéz hűségesnek maradniuk, leszögezte, hogy az ő kapcsolatuknak bizony ez a alapja, és az sem gond, hogy férje történetesen kanadai. „Csodálatos pillanatokat töltöttem Kanadában, szép országnak tartom, remélem, minél hamarabb befogadnak” – nyilatkozta a színésznő, akit állítólag arra is megkértek, hogy viseljen hódkoronát az esküvőn.

Szeptemberben még minden szép és jó volt

Johansson és Reynolds végül 2008 szeptemberében kimondta a boldogító igent, ami az ő esetükben sem szólt örökre, a házastársi lét csak két évig volt imponáló. Idén szeptemberben még semmit sem lehetett sejteni abból, hogy hamarosan ők is beadják majd a válókeresetet, Reynolds egyenesen azt nyilatkozta, hogy házasságuk legszebb időszakát élik, igaz, a gyerekvállalással még várnának pár évet. A színész hozzátette, továbbra is szeretné megvédeni a kapcsolatát, de persze nem szeretné, ha azt gondolnák, hogy titkolózik.