A színész Mel Gibson hangfelvételeit megszégyenítő jelenetben akadt ki vasárnap hajnalban egy román bár előtt. Az üvöltve szitkozódó Cage-et egy arra járó mobiljával felvette, a videó természetesen a neten kötött ki, de a román tévé is leadta. Gondosan feliratozva persze, nehogy egy szava is elvesszen.

Egy járókelő mobiltelefonja kamerájával rögzítette amint Nicolas Cage vasárnap hajnalban Mel Gibson vagy Christian Bale legendás hisztijeit is megszégyenítő dührohamot kapott egy bukaresti éjszakai bár előtt. A 46 éves színész épp a Szellemlovas című filmjének újabb részét forgatja Romániában, az eset történtekor pedig a haverjaival és stábtagokkal bulizott. A társaság hajnali 5 körül hagyta el a klubot, amikor Cage valamin iszonyúan bepöccent, és többek előtt üvöltözni kezdett egy párral, akik őt próbálták nyugtatni. A jelenetet egy arra járó rögzítette a mobiljával, nem sokkal később pedig már a helyi tévét és az internetet is megjárta - számolt be róla a Daily Mail.

“Szállj be a kocsiba és húzz el! Bármikor meghalnék a becsületért, most azonnal kurvára meghalnék érte ...Add meg neki a tiszteletet.. és nekem is! Szállj le rólam... ne érj hozzám, te kis ribanc!” - nagyjából ilyesmiket ordít az eléggé rossz minőségű felvételen az eléggé részegnek is hangzó Cage, mielőtt biztonsági emberei végül beültetik a saját autójába és elhajtanak vele. A videót a román tévések gondosan feliratozták is, hogy angolul nem tudó nézőik is maradéktalanul élvezhessék Cage kiborulását, de még az angol bulvárlapok sem mind értenek egyet abban, pontosan mi is hangzik el.

Egyelőre az sem ismert, mitől akadt ki ennyire a filmszínész, bár a napokban törleszteni kezdett, 14 millió dolláros (közel 3 milliárd forintos) adóhátralékának összege például bárkiben okozhat kiadós lelki feszültséget. Főleg úgy, hogy Cage kollégája, Wesley Snipes épp most kezdte meg hároméves börtönbüntetését közel ugyanilyen összegű adócsalás miatt.

A newsobserver.com pszichologizálva közelíti a rejtélyt: szerintük az ment Cage agyára, hogy sokszor szerepeiben is idegbeteget kell alakítania. Igaz, nem sokkal később maguk cáfolják meg ezt az elméletüket azzal, hogy a színész talán gyerekkori lelki sérüléseket hordozhat, hisz - mint azt 1995-ben a Rolling Stone-nak ő maga mondta el - mélyen megrázta, amikor hatévesen a pszichiátrián kellett látogatnia bipoláris zavarral kezelt anyját. A színész szerint ezeknek az élményeknek az árnyoldalak mellett pozitív hozadékuk is volt: ezek segítették hozzá a Las Vegas, végállomás című filmjében nyújtott alakításához. A haldokló alkoholista akkor Oscart hozott neki, de az már rég történt: a pwspoiler.com szerint például az elmúlt években ez a bukaresti hiszti volt Cage legéletszagúbb alakítása.