Vastag Csaba nyerte az X-Faktor elnyújtott döntőjét. Megkönnyezte a győzelmét, de ezen az estén a műsor szinte összes szereplője könnyezett. Takács Nikolastól kezdve az állandóan síró Keresztes Ildikóig. A lényeg viszont, hogy holnap elmarad a dolgozat egy veszprémi iskolában.

Jó napja lesz holnap egy osztálynyi veszprémi diáknak, Vastag Csaba édesanyja nem irat velük dolgozatot. Ezt az ajánlatot tette az énekes anyja arra az esetre, ha fia nyeri meg az X-Faktort, ami végül így történt. A vasárnapi döntőben Takács Nikolas volt az ellenfele.

A döntőben három számot kellett előadniuk az énekeseknek, bár ezen kicsit könnyítettek azzal, hogy a versenyzőknek már korábban énekelt számaikat kellett előadniuk.

De a tökéletes éneklés is kevés volt a ballonkabátos romantikát bevető Vastag Csabával szemben, akit ezen az estén már nem piszkáltak a zsűritagok azzal, hogy mesterkélt ahogy mozog a színpadon, énekel, illetve előadja magát.

A döntőt az énekeseken túl az estére teljesen kiteljesedett Keresztes Ildikó határozta meg, aki annyit sírt, amennyit sírni valószínűleg már komoly fájdalmakkal jár. A leleményes sminkesek pedig rá is erősítettek Keresztes könnyeire azzal, hogy nagyon csillogó sminkkel kenték le a szemhéját, így minden pislogása olyan volt, mintha egy könnycsepp csillant volna meg a szemében.

A versenyt megnyerő Vastag Csaba viszonylag szélső pályáról futott be elsőként: az egész verseny alatt sokat krtizálták teljesítményét, kiszámítható, hatásvadász előadásmódját. Az egyik zsűritag, Malek Miklós például még a vasárnapit megelőző utolsó alkalommal is fontosnak tartotta kiemelni Vastag produkciója után, hogy a szám közbeni mikrofonpörgetés már erősen kiment a divatból, nem hogy az, hogy valaki háromszor is megpörgesse az eszközt.

Vastag győzelmére onnantól kezdve lehetett valamelyest számítani, hogy elsírta magát testvére kiesésekor, hiszen a bevált recept szerint az, aki a megfelelő pillanatban elsírja magát egy ilyen verseny közben, jó eséllely jut be a döntőbe, illetve nyeri meg az egész tehetségkutatót. Ha már felmerült a tavaly a Csillag születikben könnyező Tabáni István, ne felejtsük el, hogya Vastag-testvéreket Tabáni menedzsmentje fogja képviselni, ahogy Király L. Norbertet is.

A döntőn Vastag Csaba elméletileg egy komoly, a hangját is erősen érintő megfázással vett részt, de produkcióin ez nem érződött, nem volt bizonytalan a hangja egyszer sem, a színpadi jelenlétére kicsit panaszkodtak a zsűritagok a döntő elején, de ezekre a panaszokra azt mondta Vastag, az izgalom miatt dekoncentrált.

De persze nemcsak a két döntős izgult, hanem a két döntősért is sokan izgultak. A hónapokon át tartó verseny végére mindkét versenyzőnek kialakult a rajongótábora, de valószínűleg nem ugyanazt keresik a rajongók Vastag Csabában, mint a másik döntősben, Takács Nikolasban. Míg a tökéletesen éneklő Takács Nikolasnak plüssmackót, addig az imidzsébe a férfiasságot is beépítő Vastag Csabának bugyit dob a közönsége.

A 28 éves énekes győzelme egybevág azzal a jóslattal is, amit nagyjából egy hónapja mondtak megkeresésünkre mindenféle jósok, akik azt mondták, a Megasztárt Kökény Attila, az X-Faktort Vastag Csaba nyeri majd meg. Érdekesség még, hogy az X-Faktor a Megasztárnál könnyebben megjósolhatónak bizonyult, mert a jósok azt is eltalálták, hogy Takács Nikolas lesz a másik döntős Vastag Csaba mellett.

Ördög Nóra nem mellesleg bejelentette: jövőre is lesz X-Faktor.