Király L. Norbi a Jégkorszak lajhárja, Erős Antónia Pissy a Macskafogóból

2010.12.25. 14:31
Jáksó László Dodo kacsára hajaz, Medveczki Ilona Szörnyellára hasonlít, Tóth Vera pedig minden rosszindulatot nélkülözve Miss Röfi, élőben. Összegyűjtöttük, melyik magyar celeb melyik mesefigura kiköpött mása.

A mostani animációs filmek többségében nem véletlen, hogy a szereplők annyira hasonlítanak egy-egy hírességre: gondoljunk csak például a Cápamesére, ahol a karaktereket a szereplők hangját adó színészek (Anglina Jolie, Robert DeNiro, Will Smith, Renée Zellweger) arcvonásai alapján alkották meg, de bőven előfordul az is, hogy a sztár és egy mesefigura hasonlósága között semmi ilyen összefüggés nincs. Mariah Carey-t például mostanában folyamatosan Roger nyúl nőjéhez hasonlítják, azóta, amióta vöröses hajjal, mélyen dekoltált estélyiben jelenik meg különböző rendezvényeken, pont olyan vamposan, mint Jessica Rabbit.

De nem kell messzire menni ahhoz, hogy mesefilm hősök kiköpött másaival találkozzunk a celebvilágban, itthon is akad szép számmal olyan híresség, akit látva rögtön egy-egy karakter jut az eszünkbe: Gesztesi Károlyt hosszú ideje mindenki a zöld ogre-val azonosítja, és nemcsak azért, mert a színész volt Shrek szinkronhagja. Jáksó László Dodo kacsára hajaz, Tóth Vera pedig minden rosszindulatot nélkülözve Miss Röfi, élőben. Szép számmal összegyűjtöttük a legszembetűnőbb párokat, ám mivel nekünk sem juthat mindenki az eszünkbe, a további ötleteket kommentekben várjuk az olvasóktól.