Holtan találták csütörtökön Bobby Farrellt, a 70-es évek legendás disco-együttesének énekesét egy hotelszobában Szentpéterváron, ahol előző nap még fellépett. Az előadóművész halálának oka egyelőre ismeretlen, ügynöke mindössze annyit közölt a sajtóval, hogy Farrellt hiába próbálta felébreszteni a szálloda személyzete.

Holtan találták csütörtökön Bobby Farrellt (teljes nevén: Roberto Bobby Alfonso Farrell), a 70-es évek legendás disco-együttesének énekesét egy hotelszobában Szentpéterváron, ahol előző nap még fellépett – adta hírül az AFP.

A 61 éves korában elhunyt előadóművész 15 évesen hagyta el szülőhazáját, Arubát, hogy tengerész legyen. Norvégia és Hollandia után végül Németországban telepedett le, ahol javarészt DJ-ként és táncosként dolgozott mindaddig, míg 1974-ben Frank Farian producer fel nem fedezte az induló Boney M számára. Ő lett a formáció egyetlen férfitagja, és bár eleinte maga Farian volt az, aki a lemezekhez adta a hangját, a koncerteken már akkor is Farell énekelt, bár leginkább a színpadi mozgásával vált híressé. (1979-ben, az Oceans of Fantasy lemez borítóján került sor a leleplezésre, miszerint a férfi vokált a producer, Frank Farian énekli, és nem Farrell, mint ahogyan azt addig a rajongók hitték.) A későbbiekben viszont már ő is hallatta a hangját a stúdiófelvételeken.

1980-ban a tagok között feszültségek támadtak, melynek eredményeképp Bobby Farell egy évvel később távozott az együttesből, helyére Reggie Tsiboe énekest vették fel. Farrell szólókarrierbe kezdett, ám két kislemeze, a King of Dancing és az I See You sikertelensége után végül 1984-ben újra visszatért a Boney M-hez.

A zenekar 1986-os feloszlása után ismét szólóban próbálkozott, hiába. 2006-tól az egyik egykori tag, Liz Mitchell a Boney M. feat. Liz Mitchell nevű együttesével turnézik, míg Farrellnak sikerült rávennie Maizie-t az összeállásra, és egy másik formációval, ugyancsak Boney M. néven koncertezett. ( Az egykori producer mindemellett hangoztatta, hogy ő a Liz Mitchell-féle formációt tekinti az eredeti Boney M. utódjának.)

Bobby Farrel halálának oka egyelőre ismeretlen, ügynöke mindössze annyit közölt a sajtóval, hogy az előadóművészt hiába próbálta felébreszteni a szálloda személyzete. Holttestét az ágyában fekve találták meg. Az ügyészség közlése szerint nincs arra utaló jel, hogy a Boney M énekese erőszakos halált halt volna - írta a Független Hírügynökség.

Farrell hollandiai ügynöke az AFP francia hírügynökségnek elmondta, az
énekes szerdán lépett fel a városban, és rosszullétre panaszkodott.
"Ma reggel pedig nem ébredt fel" - közölte John Seine. A Fontaka.ru című szentpétervári híroldal információi szerint Farrell egy vállalati eseményen vett részt, és már fellépése közben jelezte, hogy nem érzi jól magát.