Nem túl gyakran, de előfordul, hogy egy-egy filmben egy nő alakít férfit, önnek ki volt a kedvence? Egészen pontosan, kit tart a legjobb pasinak a beöltözött nők között? Szavazzon!

Ki a legjobb pasi?

Nem túl gyakran, de időről időre készül egy-egy olyan film, amelyben egy nő alakít egy férfit. Ez általában már csak azért is jó, mert rengeteget lehet cikkezni emiatt a filmről, ami nagyban elősegíti a film megismerését, illetve utána sokáig lehet kérdezgetni a színésznőket a különleges szerepről. Mi most arra vagyunk kíváncsiak, néhány ismert, de nem az összes átváltozást összegyűjtve, hogy ön szerint melyik színésznőből csinálták a legjobb pasit.

Katherine Hepburn

Katherine Hepburn George Cukor 1935-ös filmjében, a Sylvia Scarlettben alakított férfit. Egészen pontosan egy özvegyet, akinek Franciaországból Angliába kell menekülnie egy sikkasztási úgy miatt, és azért, hogy ne ismerjék fel, fiúnak álcázza magát.

Julie Andrews

A Muzsika hangja és a Mary Poppins sztárja az 1982-es Viktor, Viktóriában játszott férfit. A szerepe szerint egy szopránénekest formált meg, aki azért, hogy könnyebben szerezzen munkát szopránénekes férfinak adta ki magát.

Hilary Swank

A film a nőként született, de férfiként élő Brandon Teena tragikus életét meséli el. A szerepért Swank Oscar-díjat kapott. Többek szerint a fiút játszó Swankre hasonlít a haját mostanában másképp fésülő Justin Bieber.

Glenn Close

Glenn Close még csak most forgatja a filmet, amelyben férfit alakít. Az Albert Nobbs című filmben egy komornyikot alakít, aki igyekszik túlélni a XIX. századi Írországot.

Felicity Huffman

A Született feleségek egykori szereplője elég csavarosan alakít férfit a Transamerica című filmben. Huffmannek az a feladat jutott, hogy egy transznemű nőt játsszon el, aki férfivé operáltatja magát. Ezért nemcsak férfiasnak kellett lennie, hanem egy férfiként élő nőnek kellett tűnnie.

Cate Blanchett

Cate Blanchett az I'm Not There című filmben volt Bob Dylan. A filmben a zenész életének egy-egy aspektusát mutatják be úgy, hogy Dylan minden arcát más színész mutatja meg. Blanchett többek között Heath Ledger és Christian Bale mellett alakított Dylant.

Barbra Streisand

A Yentl című filmben Streisand egy zsidó kislány játszott, aki azért, hogy a megismerhesse a tórát és a talmudot, fiúnak öltözik. A lányoknak nem volt lehetőségük a zsidó tanok megtanulására, ezért a filmbeli Yentl álnéven, elmaszkírozva jelentkezik egy hittudományi iskolába.