Minden híresség más-más mozgásformát kedvel; sokan unják a kissé monoton edzéseket, igaz, Jennifer Garner már rájött, hogyan is verheti át magát a futópadon. Cameron Diaz ugyan sok sportot űz, de kell valaki, aki nógatja, szerencsére személyi edzője van olyan kedves, és átlendíti a holtpontokon. Természetesen Madonna igazi "nehézsúlyú versenyző", hiszen nincs olyan mozgásforma, amit ki ne próbált volna. A saját edzőterem-hálózatot indító énekesnő még az üzleti ügyei intézése közben is gyalogol, és még Malawiba is magával vitte futógépét, igaz, ezt bokája bánta.

Az éppen várandós Natalie Portman nagyon örül annak, hogy búcsút intett a soványságnak, és kissé kigömbölyödött. A színésznő nagyon durván lefogyott a Black Swan című film kedvéért, és edzője nemrég meg is osztotta a világgal, hogy milyen gyakorlatokkal sikerült mindezt véghezvinnie Portmannek. A hírességek nem igazán tehetik meg, hogy elhagyják magukat, de a megfelelő ételek fogyasztása önmagában nem elég, mozogni is kell. A Northfoto segítségével összegyűjtöttük, hogy a külföldi celebnők hogyan tartják magukat formában.

Mindenki jógázik

Jennifer Aniston a jóga és a futás híve, elmondása szerint az ember könnyen függővé válik, mert euforikus élményt okoz, ha jól megizzad mozgás közben. „Felélénkül tőle a test. Jógázni is szoktam, valamint futok, és odafigyelek az étkezésekre” – nyilatkozta a 41 éves színésznő, aki hetente háromszor jár hatha jógára. „Jót tesz a testnek, erősebb lesz, így pedig jobban tudok aludni, valamint napközben is sokkal jobb formában vagyok, a munkámat is jobban el tudom végezni” – tette hozzá. A jógának rengeteg rajongója van Hollywoodban: Helen Huntot rendszeresen lefotózzák az órái után, de Nicole Kidmant, Meg Ryant, Ali Lartert, Gavin Rossdale-t is rajtakapták már jógamatraccal a kezükben.

Tánc, tánc, tánc

Goldie Hawn lánya, Kate Hudson táncolással tartja magát formában. „Egész életemben táncoltam. Van egy oktatóm, akihez többször is ellátogatok hetente, és még pilatesórákra is járok” – nyilatkozta a színésznő, akit gyakran látni, ahogy a tengerparton kocog vagy biciklizik. Hudson állítólag rúdtáncoktatásra is járt. Ez utóbbi mozgásformát egyébként Carmen Electra, Teri Hatcher és Jerry Hall is nagyon kedveli. A híresség egyébként korábban azt nyilatkozta, hogy nem foglalkozik túlzottan sokat a külsejével, de nem is hanyagolja el magát, sőt, ha kell, még egy jó kis plasztikai beavatkozás sincs kizárva.

Unalmas edzések

Jennifer Garner futópad segítségével szabadult meg azon felesleges kilóktól, amiket a terhessége alatt szedett fel. Igaz, nem igazán rajong a monoton feladatokért. „Akárcsak sokan másoknak, nekem sincs annyira ínyemre, hogy 45 percet töltsek a futógépen, ezért kitaláltam egy jó trükköt. Azt mondtam magamnak, hogy csak tíz percig futok, és utána leszállhatok a gépről. Tíz perc nem olyan vészes. Nagyon vicces, hogy miután tíz percet futottál, már nem is akarsz leszállni a gépről, és még tíz percig edzel, majd még tíz percet futsz” – nyilatkozta a színésznő, akire még a delfinek is gerjednek.

Lucy Liu is borzasztóan unalmasnak találja a futópadot, valamint úgy véli, hogy a súlyzózás nem nőknek való, így ő is inkább pilatesre jár, és nagyon sokat nyújt. Jessica Alba elmondta, ha éppen egy filmre kell felkészülnie, nagyjából akkor is ugyanannyit mozog, mint egyébként, és amúgy ő sem igazán kedveli a monotóniát. „Ha nagyon ügyes és elszánt vagyok, akkor hetente három vagy négy alkalommal is eljárok edzeni. Tíz percet kardiózok, majd súlyokat emelgetek, majd kezdem elölről az egészet. Ennyi. Nem szeretek órákat tölteni az edzőteremben, mert utálom, és nagyon könnyen elunom magam. Úgy érzem magam, mint egy hörcsög a futókerékben” – nyilatkozta a színésznő, aki zenét hallgat vagy tévét néz edzés közben, hátha így tovább bírja. Ha éppen nem tud eljutni az edzőterembe, akkor pedig túrázik.

Vedd fel a cipőd, és nyomás!

Rosario Dawson egy olyan edzőterembe jár, ahol a jógát spinning órák követik. „A spinningtől jó izmos leszek. Néha pedig a Venice Beachen biciklizek, ami pihentető” – tette hozzá a színésznő, aki legutóbb a német GQ-ban mutatta be, hogy mire is ment a testmozgással. Uma Thurman is megpróbál minél többet mozogni, de nincsen szigorú edzésterve. „Megpróbálok minden egyes nap edzeni, a folytonosság nagyon fontos. Sétálj egy kicsit, fuss félórát a gépen! Vedd fel a cipőd, és nyomás!” – szólított fel mindenkit egy kis testmozgásra a Kill Bill című film sztárja. Reese Witherspoonnak, akit nemrég jegyzett el a pasija, szintén megvannak a saját trükkjei; a barátai és edzői elárulták, hogy mindig van nála egy pár súlyzó, ha sétálni megy, ja, és túrázni is szokott.

Szörf, jóga és bor

Cameron Diaz azt állítja, hogy túl jó az anyagcseréje, és ezért hiába eszik rengeteget, nem tud hízni. Persze azért ügyel arra, hogyha lehet, akkor egészséges dolgokat fogyasszon, valamint a sok szex és nevetés mellett rengeteget mozog. A színésznő imád szörfözni, saját bevallása szerint vallásos élmény a vízen lenni. Emellett szeret snowboardozni, túrázni, valamint az edzőteremben gyötörni magát. Hétköznaponként 25-30 percet kardiózik, súlyzózik és hasonlóak. Természetesen nem egyedül kínozza magát, hanem hetente háromszor személyi edzője, Teddy Bass ügyel arra, hogy minden gyakorlatot rendesen elvégezzen. „Nagyon lusta vagyok, így szükségem van valakire, aki megmondja, hogy mit csináljak, különben elhagyom magam” – jegyezte meg nevetve. Pink a testedzésben is renitens kissé, az éppen várandós énekesnő korábban ugyanis a következőket nyilatkozta arról, hogyan tartja magát formában: "Naponta 60 percet futok, egy órát jógázom, majd sok bort iszom; meggyőződésem, hogy leginkább ez segít."

Madonna, az igazi mozgásmániás

Ön melyik celebbel edzene szívesen?

Ha testedzésről beszélünk, akkor persze semmiképpen nem szabad megfeledkeznünk Madonnáról sem, akin ugyan néha meglátszik a kor, de azért alapvetően irigylésre méltó, hogy mennyire fitt. Szinte nincs olyan testmozgás, amit ki ne próbált volna, egyesek szerint naponta három órán át jógázik, emellett alkalmanként úszik, karatézik, súlyt emel, fut, biciklizik, lovagol és a pilatest is kedveli. Ha pedig éppen telefonálnia kell az irodájában, akkor gyorsan ráugrik a futópadra, és gyalogol egy keveset a négy fal között. Madonna tavalyelőtt még Malawiba is magával vitte a gépet, ami így utólag talán nem volt annyira jó ötlet, ugyanis leesett róla, és beütötte a bokáját. Az énekesnő egyébként a kevésbé hagyományos „kínzógépeket” sem veti meg, egy ilyet mi is ki tudtunk próbálni. Talán nem meglepő, hogy a mozgásmániás hírességnek most már saját edzőterme is van, és nemsokára még több ilyen hely nyílik majd világszerte a Hard Candy Fitness hálózat részeként.