A játékosok kormányt alakítottak. A legfontosabb kérdés az alkohol volt, végül az alkoholfogyasztást támogató Béci pártja nyert, de még Alekosz is a mérsékelt fogyasztást támogatta. VV Anikó viszont szinte a teljes alkoholmegvonás mellett volt, mert szerinte nem normális, hogy minden napszakban tök részegek.

Három pártra szakadva alakítottak kormányt a Való Világ játékosai a keddi adásban. A pártok kampányszövegében kardinális kérdés volt az alkoholhelyzet, hiszen a játékosok eddig 35 üveg töményt, kb. hatvan üveg bort és valamivel több mint 140 sört rendeltek a napi adagon felül. VV Anikó, VV Jerzy és VV Szandika pártja a hétköznapi alkoholtilalom mellett érvelt. "Csak bulik alkalmával kapnánk piát. Felnőtt emberek vagyunk, mindenki a saját felelősségére igyon. Nem normális, hogy hétköznap matarészegen vagyunk" - mondta beszédében VV Anikó. Alekosz és VV Éva pártja valamivel megengedőbb volt.

Kampányukban kiemelték a mindennapi melegétel fontosságát és a reggeli felkelést. Terveik szerint a menüt közösen találnák ki. Alkoholfronton azt mondták, az ideális az lenne, ha háromnaponta kapnának piát, és a viszonylag fölösleges sör helyett jó minőségű fehér és vörös bort, magas minőségű pálinkát és konyakot kapnának kilenc főre elegendő mennyiségben.

VV Laci, VV Gigi, VV Gombi és VV Béci pártja ezzel szemben azt hirdette, hogy minden nap álljon rendelkezésre mindenki számára elegendő mennyiségű alkohol, viszont járjon kemény büntetés azért, ha valaki részegen balhézik.

A választást persze az a párt nyerte, amelyiknek a legtöbb tagja volt, VV Béciék pártja koalícióra lépett VV Anikóék pártjával. A belügyminiszter Béci lett, akinek a személyét nem igazán akarta Alekosz elfogadni.

A népjóléti miniszter VV Laci lett, aki többek között a kiadható alkoholért is felel, bár Alekosznak ez sem felelt meg teljesen, hiába tartotta hitelesnek Laci kinevezését. "Ne bocsátkozzon feltételezésekb személyek alkoholfogyasztási képességével kapcsolatban" - fogalmazott politikusokhoz méltó bonyolultsággal Alekosz.

Ön hogyan döntene?

A frissen kinevezett népjóléti miniszter hivatalba lépésének első estéjén megbukott, mert a belügyminiszter Béci mindenáron teljesíteni akarta azt a fogadalmát, hogyha lejár a kéthetes alkoholmegvonásos büntetése, akkro leissza magát a sárga földig. A részeg játékos boldogan nyilatkozott részegen a riportszobában a sikeréről.

"Vannak egyének, akik állandóan az alkoholt követelik" - panaszkodott VV Laci, aki rossz szemmel nézte a többiek vigadalmát.