Előkerült egy videó, amin a Dior divatcég felfüggesztett vezetőtervezője arról beszél, hogy szereti Hitlert, és az szomszéd asztalnál ülők nem élnének ma, a szüleiket pedig elgázosították volna. A közelben ülő férfi felvette az egészet videóra, ami roppant kellemetlen Gallianónak, ugyanis éppen eljárás folyik ellene zsidózásért, amit szintén egy párizsi kávézóban követett el.

"Szeretem Hitlert. Az olyan emberek mint ti, halottak lennének ma. Az anyáitok és apáitok kurvára el lennének gázosítva" – magyarázza részegen a szomszéd asztalnál ülő olasznak és franciának a Dior divatmárka felfüggesztett vezető tervezője, John Galliano – írja a Sun. Az erről készült videót itt tudja megtekinteni.

Ahogy az angol lap írja, a Galliano ugyanabban a bárban ücsörgött, ahol letartóztatták, mert egy nőt sértegetett. Ezúttal viszont tisztán hallható és bizonyítható, hogy a divattervező nem fért a bőrébe. A férfi, aki a videót készítette úgy nyilatkozott, hogy teljesen megdöbbentette Galliano antiszemita kirohanása.

"A szavai undorítóak voltak. Világossá tette, hogy az olasz csajokat nem látja szívesen, és haza kéne menniük, ez tiszta rasszizmus volt" – magyarázta. Gallianót egyébként még pénteken felfüggesztette a Dior, miután előző este nekiesett a francia Géraldine Blochnak.

"Fogd be a szádat te mocskos ribanc. Olyan csúnya vagy, hogy nem bírsz magadra nézni. Csak egy ribanc vagy, ez tisztán látszik" – kiabálta állítólag a nőnek. Amikor Bloch reklamált a bár személyzeténél, azt mondták neki, hogy ez a fickó megérdemelné, hogy elverjék, de ők nem tehetnek semmit, hiszen ő John Galliano.

Feláll a védelem

"Először a divatról kezdett beszélni velem. Aztán sértő modorban magyarázott arról, hogy miért nem öltöztetek olyan nőket, mint ő. Azt mondtam, hogy én minden nőt felöltöztetek, erre a külsőmön kezdett gúnyolódni" – emlékezett Galliano az esetre. Majd hozzátette, hogy a barátja egy székkel fenyegette őt, miközben a nő azzal vádolta, hogy rasszista és antiszemita. Azóta Galliano is panaszt tett a pár ellen – írja a Telegraph.

A vitás felek február huszonnyolcadikán, hétfőn újra találkoznak – nyilatkozta Stephane Zerbib, Galliano ügyvédje. Ahogy magyarázta, először a divattervezőt támadták meg, ő válaszolt, de soha nem volt durva és soha nem tett antiszemita megjegyzéseket. "Több mint tizenkét éve dolgozik a Diornak, és soha nem volt rasszista vagy antiszemita megjegyzése. Galliano semmit nem csinált, higgadt ember, és szeretné ha visszaállítanák a becsületét." Azt viszont elismerte, hogy ittas volt – írja a Bloomberg.

Nincs szerencse

Ahogy a Financial Times megjegyezte, sokan arra számítottak, hogy Natalie Portman Dior ruhában fog megjelenni az Oscar-gálán azok után, hogy ő lett az arca a cég egyik parfümjének, ehelyett viszont a Fekete hattyú című film jelmeztervezői adtak rá ruhát. A színésznő ráadásul visszautasította azt is, hogy a vörös szőnyegen beszéljen az esetről. Nicole Kidman és Sharon Stone viszont vállalta a Diort, de nem hozott nekik szerencsét, Kidmant a legrosszabbul öltözött hírességnek választották a Daily Mailnél.

A Diornak nem jött jól a balhé, mert a következő napokban, március negyedikén mutatja be a legújabb kollekcióját a Párizsi Divathetek alatt, a Rodin múzeumban.