Bíró Andrea nem használ félkész ételeket, de sokat főz. Szeretteit igyekszik mindentől megóvni, de magára nem sok ideje marad. "Így nehéz" - foglalta össze a Velvetnek.

"Sokfélét főzök, magyaros ételeket is, törököt is, kínait mondjuk ritkán. Én jobban szeretem a zöldségeket, de a fiúknak kell a hús" - elmélkedett Bíró Andrea, arra reagálva, hogy új pasija állította, kitűnő szakács. A Velvet kérdésére kifejtette, nem használ félkész ételt, vagy mirelit pizzát. Előbbit exszeretője, Kovács Lázár reklámozza éppen, utóbbival Bíró bevallása szerint ugyanő etette kapcsolatuk hajnalán. Nemrég például aranygaluskát készített, mert az új szerelme egyik kedvence. "Nagyon egyszerű, Lázár receptje alapján készítem" - mondta el Bíró Andrea.

Hosszú távú terveiről úgy nyilatkozott, hogy fiát, Lázárkát igyekszik mindentől mevédeni, fényképezni sem nagyon engedi. Valószínűleg nem is fogja, mert Kovács Lázár nemrég kijelentette: az eddigi fokozott sajtóérdeklődés miatt a gyerek arcképe mostantól csak az ő engedélyével jelenhet meg.

A megvédés még nem is esik olyan nehezére, ebben "számíthatok Dávidra és anyukámékra is, akik általában minden hétvégén vigyáznak a kisfiamra". Magára viszont nem sok ideje marad. "Háztartást vezetek, a párom dolgozik, amikor este hazaér, még kajálunk... A kisfiamnak is rengeteg törődés kell, és mindemellett még ott a munka, szóval ez így nehéz."

A dolgát nem teszi egyszerűbbé, hogy még mindig nem tudtak megegyezni Kovács Lázárral a gyerektartás ügyében. „Szeretném, hogy normális körülmények között rendezzük ezt az apasági kérdést, hogy Lázár normális tartást fizessen, az ő körülményeihez képest, a kisfia érdekeit nézve. Azt mondta, ha nem fogadom el ezt a 30 ezret, akkor rám uszítja a gyámügyet, de szerintem nem ez a megoldás. Ha mindegyik ennyit költ, akkor aláírom, rendben, elvégre mindkettőnknek mindent bele kell adnia, nem azt várom el, hogy egyedül ő tartsa el Lázárkát, csak azt érzem, hogy ez az összeg az ő körülményeihez képest nagyon kevés. Múltkor láttam, szerintem egy Armani sál volt rajta, ami kábé háromhavi tartásdíj...”

Azt tervezi, hogy a jövőben megszilárdítja bulvárújságírói karrierjét. „Hogy mi lesz Dáviddal még meglátjuk. Szakmai szempontból pedig újságírást tervezek, a riporter is jó, de az újságírás jobban tetszik.”