Az énekesnő Neil Strauss bestseller írónak mesélt arról, hogy érték-e megrázó események gyerekkorában, amitől az lett belőle, amilyennek most ismeri a világ. Emellett beszélt a kokainhoz fűződő kapcsolatáról is, és arról, hogyan nőtt fel New Yorkban.

Lady Gagáról, aki nemrég modellként is bemutatkozott, a Mindenki szeret, amikor halott vagy című könyvben olvasható néhány sejtelmes töredék arról, hogy milyen volt az élete New Yorkban. Az énekesnő Neil Strauss rockújságírónak beszélt zűrös éveiről, és azzal nyitott, hogy egyáltalán nem volt boldogtalan gyermekkora. Minden veszély, amibe később keveredett, a saját, tudatos döntése volt: "Mindaz, amin keresztülmentem, a saját útkeresésem volt, egy művészi felfedezőút, hogy úgy szétcsapjam magam, mint Warhol, Bowie és Mick. Minden sérülésem én magam okoztam. Vagy azok, akikkel akkor voltam együtt, amikor felelőtlen és szörnyűséges voltam" – mondta el Gaga.

Ahogy mondta, néha kirázza a hideg, vagy megdermed, amikor belegondol, hogy bogarak és csótányok közt fekszik a lakásában a földön, mindenfelé tükrökkel és kokainnal, és senki semmi mást nem akar csinálni, csak zenélni, és bekészülni. "Akadályok sorát kellett leküzdenem: a drogokat, a visszautasításokat, és mindazokat, akik nem hittek bennem. Nagyon hosszú út volt, amin azóta is járok, és imádom, de nagyon nehéz eredményt elérni rajta. Hinnem kell benne, hogy túl tudok nőni önmagamon".

"Fiatal női művész volt a New York-i előadóművészi partiszcénában, és természetesen kokainozott" – írta le a a RadarOnline-nak interjúalanyának korai éveit a szerző, Neil Strauss. "Szerintem van határ aközött, hogy partidrogként használod a kokaint, vagy csak úgy, a saját kedvedért" – véli Straussz. "Ki tudja, miért vásárolta a drogot, a lényeg, hogy sikerült megállnia anélkül, hogy elvonóra került volna. Hogy függő volt-e vagy alkalmi fogyasztó, nem világos" – fejtegette Strauss. Az író úgy gondolja, hogy az énekesnő az őrült kosztümök mögé is azért bújik, hogy a személyes dolgait távoltartsa a hírösszefoglalóktól.

"Érinthetetlen, elérhetetlen és nem emberi akar lenni. Az egyetlen célja, hogy 'én legyek a modern istennőd'" – mondta Strauss Gagáról, aki nemrég óvszernek öltözve adott interjút. A Mindenki szeret, amikor halott vagy [Everyone Loves You When You Are Dead] című könyvben olyan hírességekkel készült interjúk szerepelnek, mint Madonna, Snoop Dogg, Ozzy Osbourne, Tom Cruise, Zac Efron, Prince és Britney Spears.