Szerda délelőtt kihirdették az Eurovíziós dalfesztivál magyar versenyzőjét a Művészetek Palotájában. Wolf Kati a Szerelem, miért múlsz? című dallal indul a düsseldorfi versenyen. A bemutatón megjelent néhány korábbi versenyző, például Rúzsa Magdolna, és megszólalt Rákay Philip és Dj Dominique, azaz Várkonyi Attila is. Voltak kínosabb pillanatok is.

A sajtótájékoztatón Rákay Philip, az M1 intendánsa elmondta, hogy az előző dalfesztivált sajnos anyagi okok miatt ki kellett hagyni, és arról beszélt, hogy ezúttal sem jutott sok idő arra, hogy kiválasszák az indulót, mert csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy képesek lesznek támogatni egy magyar versenyzőt. Mint mondta, ő nagyon büszke a magyar választottra, akinek nevét ekkor még nem hozták nyilvánosságra, és többször is hangsúlyozta, hogy nagyon szereti is.

A balkéznél ülő Szabó László, aki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tanácsadója, ezután hosszasan magyarázta, hogy a dalverseny kiváló lehetőség, hogy az EU-elnökség mellett a magyarok megmutathassák magukat európa polgárainak. Kiemelte, hogy a teljes magyar zeneipar összefogott, hogy idén lehessen magyar indulója a dalfesztiválnak, megköszönte a csapatok munkáját. Szabó beszéde után Várkonyi Attilának jutott a lehetőség, hogy bemutassa a magyar énekest, aki nem lett más tehát, mint Wolf Kati, az X-Faktor szereplője.

A Szerelem, miért múlsz? című számot, aminek a címe egyébként a sajtótájékoztatón nem hangzott el, igaz, korábban kijött már, Rakonczai Viktor és Rácz Gergő szerezte, a szöveget pedig Geszti Péter írta. Geszti egyébként már az X-Faktor alatt megígérte, hogy szerez egy számot Wolf Katinak. Az énekesnő kiállt a mikrofonhoz, és őrült hamisan (kis részlet itt) előadta a dalt, aminek, mint megtudtuk, készül angol nyelvű verziója is. Később Wolf a Velvetnek elmondta, hogy tökéletesen passzol hozzá a szám. Természetesen mindent bele fog adni az előadásba, aztán meglátjuk, hogy ez mennyire lesz elég.

A sajtótájékoztató egyetlen pillanatra hajlott csak abszurdba, amikor átadták a szót a versenyt támogató cég magyarországi vezetőjének, aki felpattant Wolf mellé a színpadra, és elmondta, hogy Düsseldorf egyébként a márka egyik központja. Aztán kicsit viccelődtek, és Wolf Kati lelkesen jelentkezett, hogy a cég termékeit használja. Az MTV egyébként belső válogatáson választotta ki a Szerelem, miért múlsz? című számot, és minden felszólaló szerint ezúttal komoly esélyeink vannak vele, hogy igazán szép eredményt érjünk el. És persze mindenki nagyon szereti, és arra kérnek mindenkit, hogy támogassák Wolf Katit.