A színésznő szerint nagyon nehéz 11 év boldog házasság után aláírni a válási papírokat. A Harper’s Bazaarnak adott interjúban elmondja azt is, hogy elvonón lévő férje feltűnési viszketegségben szenved, ő pedig most már szeretne nyugodtan élni.

Courteney Cox még mindig kötődik David Arquette-hez, akivel tavaly októberben jelentették be különválásukat, 11 év házasság után. Mindezt a Harper's Bazaar áprilisi számában olvashatjuk,  melynek a címlapján pózol a Jóbarátokból ismert színésznő.

Cox azt mondja, nem zárta még le a házásságát, sőt akár azt is lehetségesnek tartja, hogy kibékül a férjével. „Ha a házasságom mégis tönkremegy, nagy fájdalom lesz nekem, mert az akkor azt fogja jelenteni, hogy életnek ezen a területén csődöt mondtam” – nyilatkozta Cox a magazinnak. Miután tavaly kiderült, hogy a férfi megcsalta nejét egy pincérnővel, bejelentették, hogy elválnak útjaik. Az ezt követő hónapokban Arquette rengeteget nyilatkozott rádió és televízió műsorokban egyaránt. Ezekben a beszélgetésekben sok mindent elárult magáról, olyanokat is, mint a szakítás utáni hódításai és szexuális élete a volt feleségével. Arquette-tel ellentétben, Cox az interjú során végig visszafogottan és diplomatikusan nyilatkozott a férjéről.

Cox megbocsátott

A színésznő mégsem haragszik pletykás férjére, aki a médiás ámokfutás  után az elvonóban találta magát. Cox szerint Arquette kiborulása inkább feltűnési viszketegség volt, mint őszinte érzelemi kinyilatkoztatás. Szerinte a férfi csak azért produkálta magát, hogy szórakoztasson, és valójában óriási szíve van.  „Úgy gondolom, hogy rendkívül sikeres házasságunk volt, és pont ezért nem vagyok képes arra, hogy aláírjam a válási papírokat. Az a helyzet, hogy ahogy öregszel, a házasság már sokkal inkább a kompromisszumokról szól, mint a szerelemről. Én egy nagyon izgága ember vagyok, szükségem van egy biztos pontra az életemben. Nyugodt szeretnék lenni, de ehhez még sokat kell változnom.”

A házaspárnak egy gyermeke van, a hatéves kislány, Coco, aki hosszas próbálkozás és kezelések sora után fogant. Bár pár éve felröppentek hírek arról, hogy Coxék kistestvérrel is kísérleteznek, ebből végül nem lett semmi, a terhesség helyett a válás híre került a lapokba.