Szajhának öltözött, őrülten szerelmes és piromán hajlamú tinilányok szeretnék átvenni a pophercegnő-címet Britney Spearstől. Ön szerint melyiküknek sikerülhet, ha egyszer végre megtanul rendesen énekelni? Imázsteremtő klipjük már van.

Az amerikai kiadók csinos, tizenéves lányok felfuttatásával kívánják leigázni a poppiacot. A lányokban közös, hogy általában a szerelemről énekelnek, némelyikük boldog, mások csupán vágyódhatnak éppen csak pubertáló választottjuk után. Sokuknak ugyanaz a rapper segít alátámasztani mondanivalóját. Az irány adott, Ön szerint ki lesz az új Britney? Miley Cyrus és Selena Gomez már jó úton járnak, de rajtuk kívül is sokan próbálkoznak - nézze végig a teljes mezőnyt!

Miley Cyrus, aki Hannah Montana

A Party In The U.S.A. (Buli az USA-ban) című dal előadója már jól ismert név, a Hannah Montana című sorozattal robbant be a köztudatba. Őt a Disney futtatja, akik Britneyt, Christina Aguilerát és Justin Timberlake-et is adták a világnak, és akármilyen hülyeséget csinál, mindig elrendezik ügyeit, úgyhogy neki valóban van esélye arra, hogy átvegye Spears kisasszony szerepét. Az alábbi videón nem tud elvonatkoztatni attól, hogy Jay-Z egyik dala szól a rádióból.

Selena Gomez, Justin Bieber nemcsaja

Színészkedik, énekel, és tagadja, hogy Justin Bieberrel járna: ő Selena Gomez, akinek korához képest egész jó hangja van, csak ne öltöztetnék úgy, mint aki húsz évvel idősebb. Valószínűleg ő minden észak-amerikai pedofil kedvence, a menedzsmentje ugyanis érthetetlenül érzékire vette imidzsét.

Rebecca Black, a parádésan értelmetlen

Friday (Péntek) című dalával biztos fogódzót kínál azoknak, akik nem tudják, hogyan következnek egymás után a hét napjai, vagy hogy miként él egy amerikai tinédzser. Az indokolatlanul sokat jee-ző lánynak konfliktust okoz, hogy nem tudja, hová üljön barátai kabriójában, mert minden rendes helyet elfoglalnak a fogszabályzós lányok. Optikailag gyermekkorú barátai a dal végére egy fához kötözik, ami nem csoda. Még a rezidens fekete rapper sem menti meg, mert inkább autókázik. Ízelítő a dal szövegéből: "tegnap csütörtök volt, ma péntek, nagyon izgatottak vagyunk, izgatottak vagyunk, ma bált rendezünk, holnap szombat van, utána meg vasárnap, bár ne érne véget ez a hétvége". A lány akkora Youtube-szenzáció lett, hogy néhány nap alatt rengetegen fel is dolgozták a dalt, amit nem ő, hanem menedzsmentje írt.

Alana Lee, a pillangós

A mezőny legfiatalabb versenyzője, aki Butterflies (Pillangók) című dalában azt énekli meg, hogy egyik osztálytársa miatt mindig úgy érzi, "mintha "pillangók lennének a gyomrában", vagyis bele van zúgva. A szeretett kisfiú elnyíló szájjal hátrafordulva levelez a kicsit Avril Lavigne-re emlékeztető lánnyal, egészen addig, amíg a ránézésre 12 éves, gonosz bombázó el nem veszi Alana lepkeskiccét. Főszereplőnk végül az osztály szeme láttára vall szerelmet a fiúnak, aki nagyon tökösen reagál az eseményekre. Nagy bajok vannak itt, ha kiskorúak riszálva, mellüket hangsúlyozva rohangálnak egy videoklipben.

Abby Victor, aki belénk zúgott

Crush On You (Beléd zúgtam) című dalával Abby Victor azoknak kínál alternatívát, akik Rebecca Blackkel ellentétben nem pénteken, hanem szombat este akarnak bulizni.A dal már-már imádnivalóan nem rímel, ami amiatt is lehet, hogy a sorok túl rövidek, ezért a szerző kénytelen volt egyes szószerkezeteket többször megismételni. Szegény Abbynél nem telt egy nagyon technikás videoklipre, ráadásul a dal végén annyira széteffektezték a lány és a vendégrapper hangsávjait, hogy nem tudni, mikor ki énekel, pedig mindketten tátognak. A kisfilm végére nem derül ki, hogy a szerelem beteljesül-e – a kislány pillantása azt üzeni, „inkább a két méteres fekete szeretőmmel vigasztalódom”. Bizarr.

Kaya, a szajha

A tinikurva-életérzést Kaya Can't Get You Out Of My Mind (Nem tudlak elfelejteni) című dala biztosítja a mezőnyben. A klipben megjelenített a konfliktusa ugyan nem teljesen érthető, mégis benne van a legnagyobb celebpotenciál. Sokat táncol, nagyon szexi imázst akar teremteni, és mégis elérhetetlennek mutatkozik, arról dalolva, hogy „ne küldj nekem szmájlis sms-t, ha fel sem veszed a telefont”. A zavaros történetszál azzal ér véget, hogy Kaya egy karácsonyi égősor-bemutatónak látszó helyszínen táncpárbajt vív pasijával, majd elsétál.

Adriana Dvornik, az emberformájú

Fly Away című dalával Adriana Dvornik egyáltalán nem rossz, inkább felső-középszerű benyomást kelt. Táncolni nem tud, viszont a hangja kellemes, noha semmi átütőt nem produkál. Kicsit hasonlít Paula Abdulra, és örömtelien emberformájú: nem csontsovány, nem is hombártestű. Ő nem kurvás, csak flörtöl, még a klip története is kétséges befejezésű. Külön elismerést érdemel, hogy a dalban hangszer (gitár) jelenléte észlelhető.

Britt Rutter, a sipítós

Nehéz leírni azt az érzést, amikor az ember először találkozik Britt Rutter művészetével a Without Your Love (Szerelmed nélkül) című dal tizenötödik másodperce táján. A lány fejhangú visítása szerencsére elcsitul a klip hátralevő részében. A cselekmény egyszerűbb: Rutter kisasszony videócsetel a pasijával, aki véletlenül nem kapcsolja ki a webkamerát, így a száját sokat nyalogató lány élőben nézheti meg, ahogy egy Idegen Lány becsönget a fiúért. A minden webkamerán szerelmi életet élő lány rémálmának megoldása: videóra veszi, ahogy a csalfa ifjú nyála alvás közben elcsurran, és szétküldi az össze havernak, miközben sokszor énekli, hogy „so crazy”.

Ashley Rose, a pszichotikus

A menedzsment kicsit elszámolta magát: olyan sebességgel töltötték fel Ashley Rose klipjét, hogy elfelejtettek neki címet adni. A névtelen alkotásban az érdeklődők azt kísérhetik figyelemmel, ahogy az énekeslány szexi ruhában autózik, majd összeveszik kilőtt fülű, pattanásos a pasijával, akitől korábban kapott egy kék plüssmajmot. Ő is tud fejhangon énekelni, mint Britt Rutter, csak ő arról elmélkedik, hogy vajon mi romlott el kettejük között. A konfliktust azzal oldja meg, hogy egy meglehetősen béna animációval minden felgyullad.

Jolie Adamson, a barlanglakó

Armour (Vértezet) című dalának klipjétől fénylő láncingű viking harcosokat remélünk, de ebből csak a víz maradt, meg egy barlang, amelyben a közepesen lóarcú Adamson dalol szerelmének. A dalszöveg arra épít, hogy az „armour” és az „amour” hasonlóan hangzanak, és ez a zseniális szójáték nyilván mindenkit elgondolkodásra késztet. „Te vagy a tűz, amitől a lelkem meggyullad” – énekli, ám a lángolás nagyon szolid, mert hiába fetreng egy ágyban kutyaszemű pasijával, nem huncutkodnak.

Danika, a minimál

Danika, akárhogy is hangzik a neve, lány. Dalának címe valószínűleg Fantasy, de a menedzsment itt is bakizott, ezért nem vehető biztosra. Van valami bájos abban, amikor egy láthatóan gyermekkorú ázsiai kislány egy rapper támogatásával életvezetési tanácsokat osztogat magának egy videoklip formájában, de azért mégis ijesztő. „Hapsikám, elegem van belőled, nincs rád szükségem” – affektálja Danika, remélhetőleg személyes tapasztalat híján. Ez lehetett a legolcsóbb klip, mert csak egy blue-vagy greenbox kellett hozzá, meg egy napszemüveg.

Ki lehet az új Britney?