Egy héttel az után, hogy hivatalosan is elvált nejétől, Ambrus Marcsitól, a híradós bejelentette: szakított riporter barátnőjével, Hajdú Petrával, akivel állítólag már a házassága alatt is kavart. Pachmann Péter szerint nem tudtak egyről a kettőre lépni, már csak azért sem, mert ő gondos apa, így minden szabadidejét fiára áldozta. Barátnőjére meg már nem jutott.

Bár tavaly nyáron még esküvőt vizionáltak a magyar sajtónak nyilatkozó közeli ismerősök, utóbb kiderült, Pachmann Péter és Hajdú Petra kapcsolatát csak a média hitte erősnek. A híradós ugyanis bejelentette: egy héttel az után, hogy hivatalosan is elvált nejétől, Ambrus Marcsitól, szakított riporter barátnőjével, Hajdú Petrával.

Eltávolodtak egymástól

„Eddig nem volt lehetőségem érdemben a sajtó rendelkezésére állni, mert azzal voltam elfoglalva,hogy a válással kapcsolatosan minden kérdést megnyugtatóan rendezzünk a feleségemmel. Sikerült, békében, megegyezéssel váltunk el, kisfiunkat továbbra is közösen neveljük. Kimondták a válást, ennek ellenére Petrával közösen úgy döntöttünk, hogy külön folytatjuk az életünket” – írja Pachmann a nyilatkozatában, amiben nem tér ki arra, hogy kapcsolatuk mikor kezdődött – egyes hírek szerint másfél évvel a válás bejelentése előtt -, csak annyit jegyez meg, hogy nagy reményekkel vágott bele, amikor 2009 karácsonya után különköltözött nejétől.

Állítása szerint a problémát az időhiány okozta, na meg az, hogy kapcsolatuk nem tudott magasabb szintre emelkedni, ezért eltávolodtak egymástól. „Amikor nem dolgoztam, akkor a kisfiammal töltöttem minden szabadidőmet, és tekintettel arra, hogy a tévés munka eleve nem 9-5-ig tartó foglalatosság és mi külön lakásban laktunk, mert én bérelek egy lakást, ahol a kisfiamnak saját szobája lehet, végül már egyáltalán nem találkoztunk” – áll a hivatalos nyilatkozatban. „Be kellett látnom, hogy az életembe jelenleg nem fér bele a párkapcsolat, mert most csak az a fontos,hogy a kisfiam minél kevesebbet érezzen meg abból, hogy a szülei elváltak” – zárta sorait a híradós.

Mint ismert, a Tények arca 2009 karácsonya után elköltözött feleségétől és akkor négyéves fiától, Balázstól. Kapcsolatukért már nem küzdöttek, de a békés elváláshoz mediátor segítségét kérték, úgy érezték, szakember segítségére van szükségük ahhoz, hogy megérthessék egymást. Röviddel ezután kiderült, hogy a híradós a TV2 egyik munkatársával, Hajdú Petrával találkozgat, majd később olyan hírek is napvilágot láttak, amelyek szerint Pachmann a különköltözést megelőző másfél évben Hajdúval csalta asszonyát.