Az RTL Klub nem változtat Stohl Andrással kapcsolatos álláspontján, míg nem születik jogerős döntés. Vagyis a színész-műsorvezető képernyőn maradhat. Stohl egykori műsorvezetőtársa, Ördög Nóra túlzásnak tartja a a Stohl Andrásra kiszabott ítéletet. Mint mondta, felfüggesztett börtönbüntetésre számított. Jordán Tamás, a Nemzeti Színház volt igazgatója példát statuálóan súlyosnak minősítette a csütörtökön kiszabott 2 év és 4 hónapos letöltendő börtönbüntetést.

Stohl Andrásra továbbra is számítanak az RTL Klubnál, a csatorna álláspontja nem változott az első fokon nem jogerősen két év négy hónapos börtönbüntetésre ítélt színésszel foglalkoztatásával kapcsolatban.

"Eddig is úgy vélekedtünk, hogy azért, amit elkövetett, a bíróság előtt felelnie kell: de ez a nálunk való szereplését nem befolyásolja. Korábban is tudomásul vettük, és egyetértettünk azzal, ha egy-egy műsort a balesete miatt visszamondott, ahogy azt is megértettük és tiszteletben tartottuk, hogy a Csillag Születikben sem szeretett volna munkát vállalni. Az élet be is bizonyította, hogy jogos volt az óvatosság. Stohl András ugyanis azt akarta elkerülni, hogy az ítélete beárnyékolja a tehetségkutató műsort. Az üggyel kapcsolatban a jogerős ítélet megszületéséig a csatornának nincs semmi tennivalója” – nyilatkozta a Velvetnek Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

Beszél, nem beszél

A Velvet megkérdezte Stohl András közvetlen tévés munkatársait is, mit gondolnak az ítéletről. Sebestyén Balázs vagy Lilu – akik a színész műsorvezetőtársai a Való Világ 4-ben – nem akartak nyilatkozni a bíróság döntéséről.

Stohl András egykori műsorvezetőtársa, Ördög Nóra viszont azt mondta, hogy nagyon durvának tartja az ítéletet. "Én tényleg azt hittem, hogy felfüggesztett börtönbüntetést fog kapni. Fogalmam sincs, hogyan lehet ezt kezelni."

Megjegyezte, úgy érzi, hogy Stohl tanult ebből az esetből. "A balesetről nem beszélgettünk, de az ember érzi a hangján, ha feszült. Amikor a Csillag születik kapcsán meghozta ezt a döntést, akkor már a terepet készítette elő. Felkészült minden eshetőségre" – mondta Ördög Nóra.

Csillag születik és jövőbelátás

Stohl András még februárban lemondta a szereplést a Csillag születik következő részében. Az ő helyére került Nagy Sándor, aki Ördög Nórával fogja vezetni a műsort. Stohl akkor azt mondta, hogy nem tartja etikusnak, hogy ő vezesse a műsort. „Természetesen csalódott vagyok, jó lett volna ismét együtt dolgozni" – mondta akkor Ördög Nóra a Blikknek.

„Nem az a kérdés, hogy vezethetem vagy nem vezethetem, hanem március 31-én lesz a tárgyalásom, ahol majdnem biztos, hogy ítélet is fog születni. Ami azt jelenti, hogy megint irtózatos médiafelhajtás lesz körülöttem" – mondta a színész, aki szerint ennek a műsornak arról kell szólnia, hogy ki miben ügyes, és nem arról, hogy a műsorvezető bírósági ügye milyen stádiumban van. Aztán hozzátette, hogy nem lenne jó üzenete annak, ha ő dolgozna a műsorban.

Jordán Tamás: Eltúlzott a döntés – Bodrogi Gyula: Fel kellene függeszteni az ítéletet

Stohl András kollégái szerint az ítélet túlzás. ”Gondolom, a közvélemény nyomására született ez a döntés, az emberek többsége nagyon fel van háborodva. De ez a mérték szerintem akkor is eltúlzott” – nyilatkozta Jordán Tamás, a Nemzeti Színház egykori igazgatója a tv2 Tények című műsorának.

Bodrogi Gyula, Stohl András vadásztársa szerint mindenkinek jobb lenne, ha felfüggesztenék az ítéletet. “András egy becsületes, nagyon tehetséges ember, és azt hiszem, hogy mindenkinek jobb lenne, ha felfüggesztenék ezt az ítéletet” – mondta a színész a tv2-nek.

Peller Mariann szerint meglepő, hogy fellebbeznek

Peller Mariann szerint meglepő, hogy fellebbeznek, hiszen Stohl András maga mondta, hogy szeretne megbűnhődni tettéért. “Amit a közvéleménytől kap, az mind büntetésnek hat, már csak az a kérdés, hogy a lelkiismeretével hogy számol el” – nyilatkozta Peller Mariann  tv2-nek.

Hollósi Frigyes felfüggesztett büntetésben reménykedett. “Azt tudtuk hogy ezt nem úszhatja meg szegény Buci, ilyen szempontból a celleblét példastatuálást is jelent, de erre nem számítottunk. Abban reménykedtünk, hogy felfüggesztik. Erre nem számított senki szerintem” – nyilatkozta a színész, aki egy véleményen van Falusi Mariannal.

“Mindenféleképpen az ítéletet úgy tartanám normálisnak, ha felfüggesztett lenne” – mondta Falusi Mariann a tv2-nek. Zalatnay Cini, aki két évet ült csalásért, azonban úgy vélekedett, mindenkinek meg kell bűnhődni. “Egyrészt az van bennem, hogy mi lenne, ha az én rokonom lenne, másrészt a fene egye meg, meg kell bűnhődni érte” – mondta az énekesnő.