VV Laci pánikrohama és távozása sok kérdést felvet, a csatorna szerint VV Laci a Villa előtti élete miatt lett rosszul. A klinikai szakpszichológus szerint azonban az izolált környezet provokáló hatással van még az egészséges emberre is. A ValóVilág 4-et VV Laci kiesése a csatorna sajtósa szerint nem fogja befolyásolni, hiába mondta ezt Stohl Buci elfehéredett arccal a csütörtök esti összefoglalóban. A pánikrohamot kapott játékos felépülése hosszú ideig is tarthat, bár a pénteki Fókuszban már mosolygott, és azt mondta, a boldogság hiányzik az életéből.

“Nem volt kockázati tényező, amikor Laci beköltözött a Villába. Pszichológusok, orvosok vizsgálták meg a játékosokat, mindenki ugyanazokon a vizsgálatokon ment át. Ahogy Laci is mondta, a bent töltött idő alatt volt ideje elgondolkodni az életéről, és a sok stressz, ami felgyűlt benne, most kijött” – nyilatkozta Dobsi Adrienn a Való Világ 4 sajtósa. Lázár László csütörtökön, két órával az esti adás előtt omlott össze és jelentette be, képtelen a Villában maradni.

BBF 7253

“Laci a hétvégét pihenéssel tölti, nincs kórházban, nem szorul orvosi felügyeletre. A hétvégét vidéken tölti” – tette hozzá Dobsi Adrienn. Aki hitt abban, hogy egy héttel hamarabb lesz vége a valóságshow-nak Erőszakból Diplomázott László távozása miatt, tévedett. A csatornánál ugyan titkolják, mivel készülnek pontosan, hogy tartsák a műsor idejét, és a nézők figyelmét, de valami lesz, az biztos – a hirdetők miatt sem lehet ennek csak úgy vége.

A boldogság hiányzik az életéből

VV Laci a péntek esti Fókuszban már nyugodtan beszélt összeomlása okairól. "Ha nézek egy 100 százalékos tortát, elértem mindent. De azt az 5 százalékot, amit én boldogságnak hívok, azt nem kaptam meg. Ez az 5 százalék sajnálatos módon többer ér, mint a 95 százalék" - magyarázta VV Laci, majd hozzátette, bízik abban, hogy jövő ilyenkor már az esküvőjét fogja bejelenteni. "Az ember társas lény, és ez nagyon hiányzik az életemből. Az a cél, hogy ezt az idillt meg tudjam teremteni, még akkor is, ha kevesebb pénzt tudok keresni. Ez volt a legfontosabb felfedezés, amire rájöttem a Villában."

Nem jön új lakó Laci helyett

“Laci helyére nem költözik be új lakó. Ugyanúgy lesz kiválasztás, és jövő vasárnap párbaj. Nem lesz hamarabb vége a játéknak, mert készülünk egy meglepetéssel” – mondta a VV4 sajtósa, bár Stohl András a csütörtök esti összefoglalót úgy kezdte, hogy valami olyan "drámai esemény történt, ami alapjaiban meg fogja változtatni" a játékot. A Velvet arra is kíváncsi volt, kell-e kártérítést fizetnie VV Lacinak, amiért feladta a játékot.

Ginának sem kellett fizetni azért, mert feladta a játékot, és Lacinak sem kell fizetni emiatt. Ezért nem jár retorzió” – adta válaszul Dobsi Adrienn arra a kérdésre, hogy az utolsó pillanatban önként távozó VV Lacinak kell-e fizetnie a kárért, amit távozásával okozott a műsornak.

"Az elzárt helyzet még az egészséges emberből is ki tud hozni pánikrohamot"

VV Laci kapcsán a Velvet szakembert kérdezett meg a pánikrohamról, és arról, mennyiben járult hozzá Lázár László összeomlásához az elzárt környezet. “Légzésnehézség, szívtáji fájdalom, erős szívdobogás, infarktusgyanú és gyakran halálfélelem az ok, amiért orvoshoz fordul valaki. Amikor kizárható az, hogy szervi oka lenne a tüneteknek, akkor szokott pszichológushoz kerülni az illető. Több oka van a pánikrohamnak, alapvetően kell hozzá vagy valamilyen stressz, vagy egy olyan élethelyzet, ami megterhelő az illető számára. Egy izolált helyzet gyakran kihozza ezt, még a viszonylag egészséges emberből is ki tud hozni hasonlót. Ez egy erősen provokáló helyzet ilyen szempontból" – nyilatkozta a Velvetnek Kunsági Andrea klinikai szakpszichológus VV Laci mellkasi fájdalmai kapcsán.

"Az elzárt helyzet, minden olyan helyzet, amikor bizonytalan kapcsolatrendszerben kell létezni ezt erősíti. Az előző élet stresszének annyi szerepe van, hogyha olyan kapcsolatrendszerben él, vagy olyanban nőtt fel, ami nagyon hasonlít frusztrációjában, stresszében, kiszámíthatatlanságában, büntető jellegében, vagy bármilyen módon önértékelés romboló – ennek valamilyen jelei megjelennek az aktuális környezetben –, akkor az nagyon gyakran kiváltódik" – tette hozzá a szakember. /Épp ésszel utánagondolva, a katonai múlttal rendelkező játékost megviselhette a dzsungelhét, azt is hozzátéve, hogy már jóideje feszült volt./

A szakember a játékos felépüléséről elmondta: “Az a kérdés, hogy mi van a hátterében. Ha egészséges embert ér egy trauma, akkor azt viszonylag gyorsan helyre lehet rakni, ha terhelt, nehezebb élethelyzeteket cipelő embert ért trauma, akkor ott rengeteg minden hozzáadódik. Ha elég sokáig cipeli ezeket a dolgokat, akkor van többéves betegségelőzmény, amit fel kell dolgozni ahhoz, hogy végképp megszűnjön mindez” – tette hozzá a klinikai szakpszichológus.