Sila Sahin, a Gute Zeiten, Schlechte Zeiten című sorozat szereplője vallásos szüleitől nagyon szigorú neveltetést kapott, de most úgy döntött, hogy némi vetkőzéssel bizonyítja be, hogy ő egy szabad, független nő, aki azt tesz, amit csak akar. Bár barátai nagyon bátornak tartják, édesanyja azóta nem áll szóba a 25 éves színésznővel.

A Berlinben élő, török származású színésznő, Sila Sahin a német Playboy magazinnak mindent megmutatott, ám szigorú szülei nem fogadták túl jól, hogy gyermekük muszlim neveltetése ellenére levetkőzött – írja a Daily Mail. A 25 éves Sahin, aki egyébként a Gute Zeiten, Schlechte Zeiten című sorozatban szerepel, a fotókkal azt szerette volna bebizonyítani, hogy ő bizony egy független nő, így szállt szembe azokkal a szigorú szabályokkal, amelyeket gyerekkorában vallásos szülei rákényszerítettek.

Miután kiderült, hogy mire vállalkozott, édesanyja minden kapcsolatot megszakított vele. „Az édesanyám még mindig haragszik rám, de a nagyszüleimmel, a nagynénéimmel és a nagybátyáimmal még bonyolultabb lesz a helyzet” – írta a német sorozat honlapján Sahin. Édesapjával mindenesetre sikerült beszélnie a dologról, aki figyelmeztette nemcsak a Németországban élő muszlimok neheztelnek majd rá tette miatt, hanem világszerte rosszallást váltanak majd ki pucér fotói.

A történethez hozzátartozik, hogy Sahin nem a legmegfelelőbb módját választotta annak, hogy közölje a szüleivel a nagy hírt: egy nappal a magazin megjelenése előtt, egy tévécsatornának adott interjúban tudatta a családdal, hogy mi is a helyzet. A műsorban természetesen a képeket is megmutatták, és a lány arra kérte a szüleit, hogy legyenek megértőek, fogadják el az indokait. „Remélem, hogy megbocsátotok. Hadd térhessek haza!” – kérlelte a szülőket Sahin. Szerencsére barátai sokkal jobban fogadták a fotósorozatot, sőt, kifejezetten büszkék a lányra bátorsága miatt.

Sahinnak saját bevallása szerint az volt a célja, hogy a többi, hozzá hasonlóan szigorú neveltetésben részesült török származású lányt biztosítsa róla, igenis jogukban áll dönteni a saját életükről. "Sokáig próbáltam a szabályok szerint élni. Ezekkel a fotókkal azt szeretném megmutatni a fiatal török nőknek, hogy teljesen rendben van, ha úgy élnek, ahogy nekik tetszik" – nyilatkozta Sahin, aki állítólag az első németországi török nő, aki levetkőzött a Playboynak.

"Nagyon konzervatív környezetben nőttem fel. Nem mehettem el szórakozni, nem lehettem túl vonzó, nem lehettek fiúbarátaim – tette hozzá Sahin, akiben egyre inkább felerősödött a szabadságvágy, hogy szakítani szeretne a hagyományokkal. A lány, aki Che Guevarához hasonlította magát, úgy gondolja, hogy semmit sem szabad megtagadni magától, mert az egyenlő lenne a halállal.